Derby manager Wayne Rooney

I år har Derby tatt 32 på banen i kamper, men på grunn av økonomisk trøbbel er de straffet med fratrekk på 21 poeng. De har jobbet aktivt med å finne en ny eier. Mel Morris som eier klubben ble rik gjennom suksessen til King, som blant annet eier Candy Crush, favorittspiller til vår eks statsminister Erna Solberg.

Selv etter å ha brukt 200 millioner pund på det mislykkede forsøket med å løfte The Rams opp i Premier League har Morris en formue på 515 millioner pund, noe som plasserer han på 268.plass over de rikeste i Storbritannia. Han vil ha igjen noe av pengene brukt og Derby har i lengre tid forsøkt å finne en ny eier som kan overta den galopperende gjelden i klubben.

Les: Andy Carroll på vei tilbake til Premier League!

Mer dårlig nytt, som fort kan bli et nådestøt!

Wayne Rooney og Derby har blitt dømt til overgangsforbud av EFL fordi klubben ennå ikke har presentert en økonomisk holdbar plan for resten av sesongen. – Det er derfor ikke tillatt for Derby å hente spillere utenfra eller forlenge kontrakter med nåværende spillere.

Årsaken er at Derby må legge frem en økonomisk bærekraftig plan som beviser at klubben kan holde ut sesongen uten å bli overtatt av en ny eier. Før de har den planen klar, kan det hende de ikke henter eller skrive nye avtaler med eksisterende spillere.

Derby har slitt med store økonomiske problemer over lengre tid og klubben har ikke klart å få på plass en ny eier enda til tross for flere overskridelser av tidsfrister. – Overgangsforbudet betyr blant annet at rutinerte Phil Jagielka ikke kan få en kontraktsforlengelse med Derby, som manager Wayne Rooney håpet på.

Derby ble trukket fra 12 poeng i starten av sesongen etter at klubben ble satt under administrasjon.

I november ble klubben også tildelt ni minuspoeng for å ha innrømmet brudd på EFLs regler om regnskap og økonomi.

I samme omgang fikk klubben en betinget dom på ytterligere tre minuspoeng dersom Derby ikke kunne vise frem et nytt bærekraftig økonomisk prosjekt for sesongen 2021/22.

Les: Nekter Marti Cifuentes å bli med til sol og varme på Malta

Derby ligger sist i Championship med 11 poeng.