(Bilde: Unsplash)

Det er noen idretter der man har enorme utgifter, sammenlignet med andre, og en av de grenene innenfor sport der man betaler aller mest, er hestesport. Derfor er dette naturligvis også den sporten der det er mest vanlig å ta opp et lån som en del av finansieringen – fordi man både har utgifter til trening, konkurranser, daglig drift og ikke minst er hestene i seg selv ofte verdt ekstremt mange penger, særlig hvis man driver med sprangridning eller dressur. Her kommer noen gode tips til hvis du trenger å ta opp et lån i forbindelse med dette.

Enten det er snakk om et lån for å kunne kjøpe en bedre hest, dekke faste utgifter eller utgifter i forbindelse med konkurranser, er det mange måter man kan finansiere dette gjennom lå, og her får du en gjennomgang av noen av måtene.

Forskjellige typer lån

En av de aller mest vanlige typene lån, når det kommer til å dekke utgifter i forbindelse med idrett, er forbrukslån. Her kan man for eksempel få et lån hos hos Loanscouter Sverige, eller en av de mange andre som formidler forbrukslån. Hvis man tar opp forbrukslån, kan dette skje med eller uten sikkerhet, og det er viktig at man i begge tilfeller også selv er med på å sikre seg at man har råd til det lånet man tar opp – sånn at man ikke blir sittende med et for dyrt lån.

Hvis man derimot skal ta opp et lån for å for eksempel kjøpe en hest, kan det faktisk passe fint å ta opp et lån, der man heller låner i friverdien i huset. Dette er nemlig ofte snakk om mye større lån, der dette er et mer naturlig valg i forhold til vilkår og betingelser.

Andre typer finansiering

Når det kommer til idretter som for eksempel hestesport, er det mange utgifter knyttet til både trening, hestehold og ikke minst konkurranser, og det å ta opp lån som en del av prosessen mot de store konkurransene er veldig vanlig. Men det finnes selvsagt andre typer finansiering også, og her kommer noen av dem – sånn at du kan bli inspirert til andre måter du for eksempel kan supplere lånet med. 

Når det kommer til hestesport, er det som sagt mange som kommer fra familier med penger, og derfor enkelt kan betale for utgiftene til å drive med hestesport. Men det er også mange med menger, som har interesse for hestesport, der ingen i familien deres driver med det – og derfor kan man for eksempel få legater og støtte til karrieren sin innenfor hestesport, som disse har opprettet. Det er noe mange kanskje ikke tenker over, men det er en glimrende måte å finansiere deler av det.

En annen måte å finansiere det på, er selvsagt å spare penger, sånn at man alltid har penger stående til utgiftene som dukker opp, men det er vanlig å måtte supplere med lån, selv hvis man gjør dette.