CAS opphevet livstidsutestengelsen til russiske skiskyttere.

Flere av de russiske skiskytterne blant annet Olga Vilukhina, Jana Romanova og Olga Zaitseva , hat fått opphevet sine respektive dopingdommer, det melder CAS.

De var en av 31 russiske vinteridrettsutøvere som har anket sine livstidsutestengelser fra deltakelse i olympiske vinterleker. Nå er det blitt opphevet og de står fritt frem til og velge idrett.

LES: Skilandslaget slipper sinte tilskuere

Alle de 31 utøverne er nå frikjent av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Dommen ble gjort kjent torsdag.

CAS har derimot ikke frikjent Olga Zaitseva fra dopinganklagene fra OL i Sotsji i 2014 siden det finnes bevis for at hennes dopingprøver ble byttet ut. Det innebærer at hennes resultater fra lekene strykes.

Noe som betyr at russerne ved navnet Vilukhina og Romanova får tilbake sin OL-resultater fra Sotsji. førstnevnte tok forresten OL-sølv på skiskyttersprinten.

LES: Svensk skistjerne er i sjokk

Etter det ble påvist storemengder med doping innad i russisk vintreidrett, ble syndebukken utestengt først på livstid, men fikk nå opphevet sine respektive dom.

Det var etter OL på hjemmebane i Sotsji at det ble full bråk og russerne ble anklaget, for illegal doping. Utestengelsen mot de første 28 russiske utøverne ble opphevet av CAS allerede i januar 2018.

LES: Tidligere NHL-stjerne tilbake i Norsk hockey