Det er ikke mange nordmenn i verdens største ishockeyliga, pr nå kan du telle dem på en hånd. Emil Martinsen Lilleberg som har vært over dammen tidligere hos Arizona Coyotes, men i den medisinske sjekket oppdaget de hjerteproblemer som sendte han rett hjem igjen.

Florida-klubben bekrefter signeringen i sine kanaler mandag kveld. Lilleberg har signert en toårskontrakt med Tampa Bay Lightning.

Les: Har stanset exit på nok en nøkkelspiller

Sarpsborg-gutten, som var del av den norske VM-troppen snakket om opplevelsen til Nettavisen: Det er helt sjukt etter den nedturen jeg har hatt med Arizona, og det som skjedde der. Jeg fikk ganske dårlig beskjeder der borte, angående hjertet. De bestemte seg for at de ikke turte på grunn av hjertet»

Lilleberg har den siste tiden spilt for svenske Oskarshamn. Der har han imponert stort. Tre mål og totalt tolv målpoeng ble fasiten for backen.

Sarpsborg-gutten har representert Norge i de tre siste verdensmesterskapene.

LES: Mirror: 3 signeringer Tottenham-manageren skal ha

Lightning er en av de beste klubbene i NHL. Florida-klubben opplyser at Lilleberg har signert en såkalt toveis avtale. Det gir garanti om høy lønn dersom han får spilletid i NHL, men innebærer lavere utbetalinger dersom han blir henvist til spill for klubbens farmerlag Syracuse Crunch i AHL.

Han har tidligere fortalt lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad om hjertefeilen han er født med og som skapte problemer i Arizona. Norske leger har gitt ham beskjed om at en operasjon kan vente til etter karrieren.

Les på Capitol: Manglerud Star Elite mister lisensen