Douglas Luiz. (foto: Aston Villa, twitter)

Den tidligere Arsenal og Paris Saint-Germain manageren Unai Emery har for alvor bevist han er en av verdens alle beste manageren i sin tid for Aston Villa. – Da han kom til Villa Park i november 2022 var det ingenting som tydet på at dette var en klubb som ville kjempe om Premier League gull påfølgende sesong.

Den brasilianske midtstopperen Douglas Luiz var en av de som virkelig våknet opp etter Unai Emery overtok roret. – 25 åringen som kom fra Manchester City sommeren 2019 har havnet helt øverst på Barcelona sin ønskeliste.

Les: Oscar Pistorius kan nå løpe fritt rundt

Douglas Luiz har et luksusproblem. Han har flerer ganger i høst sett Barcelona som han drømte om å spille for som liten gutt sitte på tribunen. Sportsdirektør Deco har speidet etter ham i England ved flere anledninger han er ute etter en defensiv midtbanespiller da Gavi er skadet resten av sesongen.

Det har gått rykter en stund at Douglas Luiz vil forlate Aston Villa, men nå som han har det som plommen i egget er det ikke lenger så opplagt. Sport skrev i sommer at Luiz ønsket å spille i Champions League. – Det er absolutt innen rekkevidde for Aston Villa som pr nå ligger på 2.plass i Premier League.

Barcelona ønsker å ta Luiz på lån, men rapporter tyder på at Villa neppe vil gi slipp på tannhjulet midt i sesongen.

Luiz har satt tonen i suksesslaget denne sesongen. Akkurat nå ligger Aston Villa på andreplass i Premier League og Luiz har scoret ni mål på 20 kamper.

For et drøyt år siden forsøkte Arsenal å signere ham, men klubbene ble aldri enige om prislappen.

Les: En av West Hams best betalte presset seg til hastig exit

Villa skal kreve 100 millioner euro for å selge Luiz.