Selv om det finnes nærmere 40 ligaer i Europa, er det «the big five» de aller fleste følger med på når de følger fotball i Europa. Det er i disse ligaene de store personlighetene spiller og det er uten tvil her de beste oddsene og sponsorpengene ligger. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på de fem mest populære ligaene i Europa.

Premier League

Med fans fra hele verden er det lite overraskende at Britiske Premier League er den fremste fotball-ligaen i Europa. Ligaen er fylt opp av lag som hver har millioner av fans og flere av klubbene er verdsatt til flere milliarder kroner for investorene bak. Klubber som Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og Arsenal kjemper som oftest om den ærefulle tittelen som seriemester foran øyne på millioner av tilskuere hvert år. Dette har skapt en enorm verdi gjennom eksponering mot massive folkemengder, og ligaen er den ligaen det spilles mest på i hele verden. Det er alltid mulig å finne gode tilbud på nettcasino og bettingtjenester, og det finnes utallige spillmuligheter. 

Bundesliga

Tyskland er en av de største europeiske økonomiene, og også en av de mest populære fotball-ligaene. Kjente lag som Bayern Munich, RB Leipzig og Borussia Dortmund trekker millioner av tilskuere fra hele Europa. Tysk fotball er kjente for å gi ukjente fotballspillere en sjanse, og tyske lag har lang erfaring med utviklingen av nye unge talenter. Dette har gjort at følgerskaren har økt betydelig og mange har fått sansen for tysk fotball.

La Liga

I landet hvor fotball nesten er synonymt med religion, har lag som Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid dominert ligaen i en årrekke og gjort seg bemerket også utenfor landets grenser. Spanjolene har skapt et sosialt samvær rundt fotball ulikt noe annet land i Europa og odds er en viktig del av fundamentet. Bookmakere har blitt et samlepunkt hvor landsbyene samles og nyter idretten de elsker så høyt. Når det kommer til årets favoritt er det utrolig jevnt mellom Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid.  

Serie A

Serie A er en av de eldste ligaene i Europa med tilsvarende høye forventninger til lagene. Kjente merkevarer som Inter Milan, AC Milan, Juventus og FC Roma mobiliserer hele landsbyer når de spiller om “Scudettoen”. Den enorme populariteten i Europa har gjort Serie A til en av de ligaene det spilles mest på, og man kan enkelt spille på italiensk fotball hos de aller fleste bettingsidene.

Ligue 1

Ligue 1 er en av de største, men samtidig mest lokale ligaene. Fransk fotball har et enormt hjemmepublikum, men har også i nyere tid tiltrukket seg langt flere fra utenlandske fotballfans. Fransk fotball har oppfostret en rekke kjente profiler som har gått videre til å gjøre enorme karrierer i andre europeiske ligaer etterpå. Det er liten tvil om at PSG er den mest kjente merkevaren i Fransk fotball og er også favoritten blant bookmakerne, selv om det i år er jevnt.