My man. (foto: united, twitter)

Det har begynt å røyne på for Manchester United manager Erik ten Hag som bare har vunnet tre av de ni siste Premier League kampene. – Men likevel er det ikke det som er hovedårsaken til at den nederlandske manageren ikke er sikker i jobben.

Denne sesongen er 13.manarere sparket i Premier League, de aller fleste etter dårlige resultater på banen, men som tilfelle med Thomas Tuchel sparkingen i september nye eiere. – Et annet eksempel er ansettelsen av Eddie Howe som ble ansatt som manager i november 2021 etter at Newcastle fikk nye eiere fra Saudi-Arabia.

Les: Ten Hag lei Manchester United-stjerne de ventet på i over et år og betalte nesten en milliard for

Det blir store utskiftninger i sommer Scott McTominay, Harry Maguire, Dean Henderson, Eric Bailly, Alex Telles og Brandon Williams er andre spillere som ifølge ESPN står i fare for å bli solgt. Old Trafford tømmes for svensker, både Victor Nilsson Lindelöf og Anthony Elanga har havnet på Ut-lista.

I tillegg vil Phil Jones og Axel Tuanzebe forlate Manchester United når deres respektive kontrakter går ut til sommeren.

Etter to tap og en uavgjort på de tre siste kampene i Premier League er topp fire og Champions League kvalifiseringen i fare. Både Newcastle og Tottenham har gått forbi. Newcastle på tredjeplass etter å ha vunnet 2 -0 på søndag over Manchester United og Tottenham som uten Antonio Conte spilte uavgjort mot Everton i går er på fjerdeplass. (men med to kamper mer spilt enn Manchester United). – Alle tre har 50 poeng.

Når du bruker 80 milliarder gjør du akkurat som du vil!

Manchester United er til salgs. Og det er offisielt to budgivere igjen etter andre runde: Sir Jim Ratcliffes gruppe Ineos og Sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani er med. Det har også gått rykter om interesse fra Saudi-Arabia og amerikanske investorgrupper, men det er høyst uoffisielt og imot den prosessen som Glazer familien i utgangspunktet har satt opp.

Skulle Storbritannias rikeste være den som stikker av med budet tror de fleste han vil gi Erik ten Hag tid til å gjennomføre «sitt eget prosjekt», men en forutsetning er topp fire plassering.

Les: Ola Solbakken inne i varmen hos Jose Mourinho

Hvis det er Sjeik Jassim er historien en helt annen. – Det er ingen begrensning på hvor mye penger som Qatar sitter på. ryktene skal ha det til at de har budt 6 milliarder pund for Manchester United og at det skal være en halv milliard høyere enn det Sir Jim Ratcliffe har kommet med. – Sjeik Jassim er mye tettere knyttet til fransk, italiensk og spansk fotball og har favoritter som både har erfaring derfra og som har vunnet Champions League.

Begge budgiverne har signalisert de vil bruke flere milliarder på oppjusteringer og spillerkjøp. – Det snakkes til og med om å bygge en helt ny stadion, og det blir ikke billig…

På den meget korte listen til sjeiken finner du Zinedine Zidane som har vunnet Champions League tre år på rad med Real Madrid, Carlo Ancelotti som har vunnet to ganger med Real Madrid og to ganger med AC Milan, Luis Enrique som har vunnet med Barcelona og til sist Diego Simeone som ikke har vunnet CL, men som er en venn av sjeiken og tross alt gjort en imponerende jobb med den «evige treer» Atlético Madrid.

Les på Tyskfotball: Sebastian Hoeness skal redde Stuttgart