Noch ein Mal.

Årets sesong har på ingen måte vært noe å rope hurra for for den tyske fotballklubben Schalke 04. Midlertidig manager Huub Stevens overtok i mars etter  Domenico Tedesco som ble sendt på hodet ut av dørene på Veltins-Arena. 

Schalke 04 har vært vant til å være en utfordrer til Bayern München, i år har de testet gulvet på tabellen og ingen har vært redde for å møte dem.  – David Wagner som sist var manager i Huddersfield og fikk sparken midtveis i sesongen (rykket ned fra Premier League) overtar ansvaret etter sesongslutt på en treårskontrakt.

David Wagner har sikkert lært en del av tøffheten i Premier League og latt seg inspirere av sin gode venn Jürgen Klopp sin suksess med Liverpool.

Les: Bayern München hoster opp 700 millioner for Champions League helt

Sportsdirektør Jochen Schneider sier at Wagner passer klubbens profil perfekt.

«Han liker intens og temposterk fotball, og han kan forme et lag med sin personlighet og utvikle enkeltspillere»

Wagner sa at sjansen til å hjelpe Schalke opp av bølgedalen er den største motivasjonen når han vender tilbake til tysk fotball.

Han spilte selv 36 kamper for Schalke mellom 1995 og 1997. Han spilte for en rekke klubber i Tyskland, men var landslagsspiller for farens hjemland USA.

Wagner gikk gradene som ungdomstrener i Hoffenheim og reservelagstrener i Borussia Dortmund (under Jürgen Klopp, som han i sin tid spilte sammen med i Mainz og har et nært forhold til), før han ble ansatt som manager i Huddersfield.

Nå skal han ha ansvaret for Dortmunds nærmeste nabo og rival

Les: Mauricio Pellegrino har bestemt seg