Oliver Kjærgaard

Det som er noe dritt for noen kan være skikkelig bra for andre, den danske Superligaklubben Lyngby har seriøse økonomiske problemer og de måtte la den 19 år gamle midtbanespilleren gå. 

Flaks for Tromsø

Oliver Kjærgaard ble forlot Lyngby i forrige uke. Nå trener han i Norge Tromsø.

Lyngbys situasjon var uløst i forrige uke og fem spillere sa opp kontraktene sine. En av dem var 19 år gammle Oliver Kjærgaard.

Les: Reddet på fredag, men trenger fortsatt mer penger

Han trener nå i Norge Tromsø, skriver klubben på sin hjemmeside.

Dette er en spiller, vi trenger noen dager for å sjekke ut. Han har en spennende bakgrunn, og vi må finne ut om det kan være riktig for oss de neste dagene, sier sportsdirektør Svein-Morten Johansen.

Les: Lillestrøm skjønte Tromsø ikke var klare for billigsalg

(c) Foto: TIL: Oliver Kjærgaard

Han er en ung spiller, født i 1998. Han spiller på sentral midtbane og har vært leder for U19 landslag og er nå på U20 landslag.

Han landet i formiddag og vil ha sin første økt med Gutan i ettermiddag.

Dette er en spiller som selv har uttrykt positivitet til å komme nordover til Tromsø.

«Han er selv veldig positiv til å komme til oss, og har fått med seg at vi utvikler spillere, senest med Ulrik Yttergård Jenssen, som var i Lyon, kom tilbake til TIL og så ble solgt videre.

Dette ligner litt på det Rosenborg gjorde med Jacob Rasmussen. De hentet en dansk spiller med mange kamper for aldersbestemt landslag. Så får vi se hva som skjer etter at han har vært her noen dager.