Danny Drinkwater

Chelsea har bekreftet at midtbanespiller Danny Drinkwater har forlatt klubben etter at kontrakten hans går ut i juni.

Nyhetene signaliserer slutten på en femårig periode som ga bare 23 opptredener og bare én Premier League-start mer enn klubber han ble lånt ut til. – For en spiller som har kostet 41 millioner euro er det alt for dårlig!.

Drinkwater ble signert etter et fantastisk opphold i Leicester, han ble kjøpt da Blues ønsket å håndtere tapet av Nemanja Matic til Manchester United. (som ironisk nok også ble bekreftet bort i dag).

Danny Drinkwaters nesten legendariske partnerskap med N’Golo Kante i Leicester skulle gjenskapes på Stamford Brigde, og den første sesongen til Danny og den andre til Kante lykkes laget, men ikke helt partnerskapet under Antonio Conte sin ledelse da de i 2016/17 vant Premier League for første gang siden 2010.

Bare 12 ligakamper og fem starter i sin første sesong på Stamford Bridge, og Drinkwaters siste kamp for seniorlaget kom så tidlig som Community Shield-finalen 2017/18.

Låneopphold hos Burnley og Aston Villa forbedret heller ikke Drinkwwaters sjanser tilbake i Chelsea, midtbanespilleren som spilte til sammen seks ganger for de to klubbene i 2019/20-kampanjen.

Engelskmannen, som har tre landslagskamper, nøt litt større suksess i Tyrkia på lån til Kasimpasa i andre halvdel av påfølgende sesong, etter å ha tilbrakt de første seks månedene i Chelseas U23-lag.

I løpet av sitt siste år i Chelsea tilbrakte Drinkwater hele det på lån hos Championship laget Reading, og gjorde 34 kamper i alle konkurranser.

Les: Ferdig i Chelsea etter 10 år


Hele denne tiden har Drinkwater tjent rundt 130 000 euro per uke, og Chelsea har til og med subsidiert mesteparten av den summen på utlån. – Det er mer enn Thiago Silva, Reece James, Mason Mount og Edouard Mendy tjener i klubben, og mer enn Antonio Rudiger tjente på før han også dro i sommer.

Uten engang å inkludere lønnen hans og bare ta overgangssummen hans i betraktning, kostet Drinkwater Chelsea hele 34.690 Euro per minutt brukt på banen for Chelsea.

Selv om låneklubber kan ha finansiert noen av lønnene til Drinkwater, hvis de ikke bidro, ville Chelsea ha brukt totalt 74,8 millioner euro på en spiller med bare fem Premier League-starter for klubben.

LES: Kjetil Knutsen får konkurranse fra Ronny Deila og dansken som skaffet Malmö seriegull i 2021