Roberto Martinez

Belgias landslagssjef Roberto Martinez er en del annen type enn Jose Mourinho, han krever underholdende og eksplosiv fotball samtidig som han regnes for å være litt «ustrategisk» i sin tilnærming.

Tottenhams styreformann har Daniel Levy ikke lykkes enda med å hente inn en manager som passer både på tid og pris. Ved at de øverst på hans liste er utilgjengelige har han kommet ned til en kandidat vi i Sporten tror virkelig passer. – Blir Roberto Martinez ny manager vil vi uten tvil på mer underholdene fotball med noen spektakulære seiere, men trolig også noen pinlige tap.

Les: Raiola slenger ut forslag om en helt vanvittig Pogba-byttehandel

Den Belgiske landslagssjefen gjorde seg bemerket i Swansea og Wigan før en høyt profilert bytte til Everton i 2013. Toffees ble nummer fem i hans første sesong, men de to neste kampanjene viste seg vanskeligere og spanjolen ble sagt opp i mai. 2016.

47-åringen trengte imidlertid ikke vente lenge på sin neste rolle, ble utnevnt til Belgias sjef tre måneder senere. – Da tok karrieren av: Roberto Martinez ledet Belgia til tredje plass i VM i 2018. (Belgia slo England i bronsefinalen).

Martinez har også ledet Belgia til topplasseringen på FIFAs verdensrangering foran EM i 2020. – De er klare favoritter i Gruppe B (Belgia, Danmark, Finland, Russland) og favoritter til å ha hjem hele EM. Martinez ønsker seg en retur til å klubbfotball, men først skal EM vinnes.

Les på Popidol: Juan Joya Borja mannen med verdens mest hysteriske latter er død

Den spanske manageren ønsker seg tilbake til Premier League han har sagt at han har «uferdig arbeid» på fotball øya. Roberto Martinez nevnes også som en aktuelt kandidat til å overta den dagen Real Madrid manager Zinedine Zidane slutter (eller blir avsluttet)

Ryan Mason ble utnevnt til midlertidig sjef til slutten av sesongen. Den er en jobb den tidligere Spurs-midtbanespilleren ikke kommer til å ha.

Julian Naglesmann, Erik ten Hag og Brendan Rodgers har allerede takket nei til jobben som manager for Tottenham. Fortsatt skal Ralf Rangnick, Martinez og Rangers manager Steven Gerrard være potensielle alternativer. En annen tidligere midtstopper, Scott Parker, har også blitt nevnt.

Å utnevne Martinez vil absolutt være en endring i spillestil fra Mourinhos triste, defensive fotball. – Den tidligere Toffees-sjefen krever progressiv, gjennombruddshissig fotball.

Tottenham, som fremdeles har en mikroskopisk sjanse for å sikre seg Champions League-fotball, forventes å utnevne sin nye manager i sommer.

Les på F7: Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler