Dani Alves (foto: barcelona, twitter)

Det er litt overraskende at en som er dønt til fire år og seks måneder i fengsel presenteres som en legende, men det er ikke mulig å viske ut historien uansett hvor mye man måtte gjøre det.

Arecent-rettsavgjørelsen har hatt en betydelig innvirkning på fotballverdenen, spesielt angående tidligere Barcelona-høyreback Dani Alves. Brasilianeren ble brått fjernet fra listen over Barcelona-legender på klubbens offisielle nettside etter en dom på fire år og seks måneder i fengsel for seksuelle overgrep. Retten fant sterke bevis som støtter siktelsen, inkludert vitnesbyrd fra offeret.

Les: Er ønsket i Manchester United, Juventus og Real Madrid i «nær fremtid»

I tillegg til fengselsstraffen påla retten Alves å sone fem års prøvetid og forbød ham å kontakte offeret i ni år og seks måneder. Videre ble han dømt til å betale 150.000 euro i erstatning og dekke saksomkostninger.


Fjerningen av Alves fra Barcelonas liste over legender utløste omfattende reaksjoner og medieoppmerksomhet. Imidlertid, etter alle reaksjonene, reverserte Barcelona avgjørelsen og gjeninnsatte Alves på nettstedet.

Selv om klubben ikke ga ut en offisiell uttalelse som forklarer avgjørelsen, er det spekulasjoner om at denne handlingen var et direkte svar på den brasilianske spillerens domfellelse.

Reaksjon fra fans og presse førte imidlertid til at Barcelona trakk tilbake sin første beslutning og gjeninnsatte Alves som en del av historien på deres offisielle nettside.

Dani Alves, den nest mest suksessrike fotballspilleren i historien er med 43 titler kun overgått av Leo Messi, han spilte 408 kamper med Barcelona som vant: 3 x Champions League, 3 x europeiske supercuper, 3 x klubb-VM, 6 x La Liga-titler, 4 x Copa del Rey og 4 x Supercopa de España.

Les: Fransk media: Manchester United-bossen vil ha Zidane