Alves. (foto: barcelona, twitter)

Da brasilianeren forlot Barcelona i 2016 var det en nedtur for Alves. Det ene fordi han ikke ønsket å forlate klubben, det andre fordi han så at det bar rett til fotballhelvete for klubben han elsket. Tilbake på Camp Nou denne sesongen har Alves sett at Xavi og klubbpresidenten er i ferd med å få klubben på beina, men det kan vente nok en skuffelse for 38-åringen, en skuffelse han halvt forventer.

Fotballikonet fortalte før comebacket sin side av exiten fra Barcelona i 2016.

Les: Everton-supporterne gikk glipp av verdens beste

-Jeg har alltid sagt at jeg byttet fordi jeg så at tingene ikke var som de skulle være. Du har ikke lyst til å se alt som har har skjedd i klubben siden jeg forlot den, fortalte Alves ifølge Sport.

-Når du har en så lang historie med klubben og respekterer den så mye som jeg gjør og har gitt livet ditt til den, så vil du ikke se at folk ødelegger klubben. Du vil ikke være medvirkende til det. Jeg dro bort, men advarte mot hvordan det sto til (med klubben), kom det fra brasilianeren.

Tilbake i Barca-drakten har han hatt en stor påvirkning på resten av troppen – og spesielt de unge spillerne.

11 kamper på banen med scoring og tre assists viser også at Xavi har satt sin lit til kompisen på kamparenaen. Nå er vi spente på hva som skjer videre for 38-åring, Alves er like spent.

-Når sesongen er slutt forteller Barca om jeg kan fortsette eller ikke. Jeg er eldre nå, og det er ikke noe problem. Det eneste jeg forlanger er ærlighet, begynner Alves ifølge Sport.

Som tydeligvis var problemet ved exiten i 2016. Alves vet han har gitt klubben et boost og hjulpet Xavi i en fase der manageren skulle etablere seg og skape ro og håp.

Kjempen Alves.(foto: barca, twitter)

-Det kommer ikke til å være noe problem hvis de sier ansikt til ansikt til meg at jeg ikke kan få lov til å bli her, sier Alves.

Luis Suarez fikk visst en tekstmelding fra Koeman om at han var historie på Camp Nou, Alves godtar ikke det samme. Vi kan ikke skjønne at Barcelona skal sende Alves, erfaringen hans fra Barca-fotballens storhetstid og profesjonaliteten hans ut porten. Gi mannen beskjed nå at han er en ressurs som skal være med videre.

Legende+: Barcelona-spillerne som var på banen i Xavis Champions League debut i 1998 var litt av en gjeng