Cristiano Ronaldo

Hvis du fikk i oppdrag å lage en markedsstrategi for å holde Frenkie de Jong unna Manchester United kunne du ikke gjort det bedre enn det Cristiano Ronaldo gjør for øyeblikket.

Ronaldo som er tungt utilfreds med livet på Old Trafford har droppet den første uken med pre-season trening med de røde djevlene, han presser på for å forlate klubben. Og han har ikke reist med troppen for deres pre-season-turné i Thailand og Australia.

Alt dette skjer selvfølgelig samtidig som ny manager Erik ten Hag prøver å bygge både sitt rykte og sitt laget. – Ronaldos krumspring hindrer ham i å gjøre begge jobbene.

Les: Ferdig i Paris etter syv år, klar for «den gamle dame»

Det var en gang – for ikke så mange år siden at Manchester United var en av de mest populære destinasjonene i verdensfotballen.

Under Sir Alex Ferguson fortsatte klubben å vinne selv om noen dro videre. Ingen spillere var større enn klubben, selv da storheter som David Beckham, Jaap Stam og Roy Keane dro mistet ikke Manchester United overtaket. – Slik er det definitivt ikke lenger, nå klamrer klubben seg til sine dyrekjøpte stjerner selv om de har sluttet å levere for lenge siden, et eksempel på det er Paul Pogba som ikke bare var tidenes dyreste, men også må regnes som tidenes største bomkjøp.

Les: Putins søkkrike venner fortsetter å dø på mystisk vis

Forrige gang Ronaldo forlot United – i 2009 – var klubben fortsatt større enn spilleren, portugiserens overgang til Real Madrid kom bare en hel sesong etter at han først hadde ønsket seg.

Men denne gangen maskerer Ronaldos mål hans negative innvirkning på laget generelt, og det er rapportert at han søker å flytte denne sommeren med ønsket om å spille ut sine siste sesonger i Champions League. – en turnering United ikke klarte å kvalifisere seg til.

Erik ten Hag har gjort sin første sommersignering i den nederlandske venstrebacken Tyrell Malacia fra Feyenoord, men Frenkie De Jongs ville representert et skikkelig kupp.

25-åringen har ekstreme ferdigheter som ville komme svært godt med på Old Trafford. Manchester United og Barcelona skal være enige om en overgang verdt opp til en milliard og Frenkie De Jong skal ha forstått den spanske storklubben sitt desperate behov for penger. Frenkie De Jong vet han er en av verdens beste midtbanespillere, det vet også Chelsea eier Todd Boehly som i disse dager er i Barcelona. Marca melder at Frenkie De Jong er enda sikrere i sin sak etter det han har sett de siste ukene. En overgang til Manchester United er et enormt sjansespill.

Enigheten slår sprekker!

Det er en skjør enighet som trues av Chelsea som faktisk spiller i Champions League og at gresset ikke ser grønnere ut på den andre siden av gjerdet.

Ronaldos oppførsel, og Uniteds reaksjon på det, viser hvor langt klubben har falt siden Ferguson-tiden.