Langt der nede  Eliteserien, med syv tap, en uavgjort og en seier finner du Tromsø som erklærer at det ikke er krisestemning og at hovedtreneren Simo Valakari sitter til Dovre faller. 

Mandag kalte styret til Tromsø sportssjef Svein-Morten Johansen inn til møte for å klargjøre situasjonen i klubben. – Den eneste kampen de har vunnet i Eliteserien i år er mot Ranheim, på søndag møter de serieleder Molde, man skal være en ukuelig optimist for å tro tabellen ser bedre ut etter den kampen.

Les: Bale kommer med advarsel til unge fotballspillere: «Du mister livet ditt»

Svein-Morten Johansen forteller Europort at møtet med styret bak lukkede dører på ingen måte var et krisemøte.

«Det er ingen krisestemning, vi må være aktive og vi er i en utfordrende posisjon. Da er det veldig fint å ha slike møter som gjør at folk kan stå frem og sier hva de kan gjøre og bidra med for at vi skal komme oss videre»

Det er en fantastisk egenskap å kunne sitte i møkka uten å deppe av den grunn, blir minnet om Supertramp sitt klassiske album «Crisis what crisis?»

Kapteinen og en av Tromsøs viktigste spillere, Simen Wangberg, ble blant annet langtidsskadet etter kampen mot Kristiansund 5. mai. Svein-Morten Johansen mener det viktigste er å få tilbake spillerne som er skadet, før laget eventuelt blir forsterket.

«Vi må samle troppene og få tilbake spillerne som er skadet. Med fullt lag overlever vi i Eliteserien» forteller sportssjefen.

Styreleder Stig Bjørklund forteller at hovedpunktene ved møtet var å få en statusoppdatering på hvor landet ligger.

«Svein-Morten redegjorde for situasjonen per nå. Både spillere og trenere drar i samme retning, og det er ingen ting som »skurrer» innad i laget på noen som helst måte. Vi ser fram mot et sommervindu der vi vil forsterke med 1-2 nye spillere. Det underliggende spillet har ikke vært så verst, men vi har hatt litt stang ut. Vi har scora litt for lite mål, og vi har vært litt for rufsete bakover til tider»

Bjørklund understreker også at det ikke vil bli gjort noen grep på trenersiden i TIL.

«Simo Valakari har full tillit hos oss. Han jobber godt innenfor de rammene vi har, og det er ingen ting med hans jobb som trener som vi ikke har tillit til».

Les på Popidol: Ny drikketabbe i siste episode av «Game of Thrones»

Tidligere denne uka ble det skrevet en sak på at Tromsø igjen hadde mottatt en pengegave. Disse pengene skal derimot brukes til likvidering, og blir ikke tilgjengelig for sportslig utvalg. Styreleder Stig Bjørklund tror derimot den biten løser seg.

«Per i dag har vi ikke de midlene, men vi har fått signaler på at det kommer til å løse seg innen 1. august, da overgangsvinduet stenger. Sentrallinja vår trenger forsterkninger», avslutter Bjørklund.

Her er litt musikk til arbeidet, fra albumet Crisis what crisis?