Løsning i sikte?

Den utsatte sesongen er ikke over enda, men arbeidet i Barcelona opp imot sommerens overgangsmarkedet er i full gang. Inter Milan spiller Lautaro Martinez har vært høyt på ønskelisten en god stund, det kjøpet, som hvis det skjer vil være betydelig skal muliggjøres ved å selge spillere som den katalanske klubben ikke lenger har tillit til.

En del av den lange listen benyttes ikke i særlig grad av manager Quique Setien, mens andre igjen kommer tilbake fra utlån.

Les: Henter Marcelo Bielsa læregutt som ny manager

Barcelona har totalt tolv spillere på sin salgsliste i sommer – nok til å danne et helt lag pluss en i reserve. – Såpass bra ville det laget blitt at de til og med vinne hatt vinnersjanser mot et Bodø/Glimt lag i flyt.

De salgbare 12 er: Neto, Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Ousmane Dembele og Martin Braithwaite, pluss de returnerende Carles Alena, Rafinha Alcantara, Jean-Clair Todibo og Philippe Coutinho.

I en ideell verden vil Barcelona selge alle disse spillerne i bytte mot kontanter, noe som ville løse klubbens økonomiske problemer. Ikke bare ville det øke Blaugranas økonomi, det ville tillate dem å kjøpe spillere med visshet om at deres økonomiske fremtid er sikker.

Imidlertid vet Barcelona tror vi at dette ideelle scenariet ikke er mer enn en drøm, og at det ikke vil være mulig å selge alle 12 av disse spillerne i ett overgangsvindu.

Bytteavtaler kan være en del av løsningen. – I tilfelle Lautaro, vil trolig Inter Milan være nærmere en avtale hvis de får i retur en spiller de ønsker. – Det er flere, men det er også vanskeligheter. – Mange spillere har ekstreme lønninger som gjør salg og andre former for avtaler vanskelige.

De vanskeligste å selge vil være Coutinho og Dembeles som har store lønninger mens slike som Semedo, Rakitic, Vidal, Rafinha og Tobido er langt enklere.

Les på F7: Ekstremt sjelden «har aldri sett noe lignende»