Godt for alle parter. (foto: villa, twitter)

Noen hundre millioner kroner for en fotballsparker er uansett ikke billig, men i tilfellet Coutinho, som for rundt 1,5 milliarder ble hentet til Barcelona fra Liverpool, er det snakk om kraftig «rabatt» når brasilianeren endelig er på vei bort fra Camp Nou – for godt.

For Steven Gerrard handler det ikke om hva Barcelona betalte for den tidligere lagkompisen hos Liverpool, men hva 29-åringen leverer på banen i Aston Villa-drakt.

Les: Etter å ha hørt Erik ten Hag, skjønner vi noe skikkelig spennende er på gang

Tidligere denne uken kom bekreftelsen på at Gerrard og Villa var fornøyde med det Coutinho tilfører troppen.

-Vi vil gjerne ha Philippe Coutinho her neste sesong, det er helt sikkert, sa Villa-manageren til BirminghamLive.

En kjøpsopsjon er hektet på leiekontrakten med Barcelona på rundt 40 millioner euro, men nå har tydeligvis Barcelona skjønt at de må justere forventningene for å bli kvitt den solide ukelønna til Coutinho på rundt 4 millioner i uka (salarysport). The Guardian hevder Aston Villa og Barcelona har forhandlet seg ferdig, der det ikke ender på avtalte 40 millioner euro, men 20 millioner euro.

Les: Blackburn Rovers tar farvel med suksesstreneren

En stor seier for Aston Villa, Gerrard og Coutinho. Klubben får spilleren som har vist hever angrepsspillet til et høyere nivå – til en fullt ut akseptabel pris, Gerrard får nå tid til å planlegge angrepsspillet rundt Coutinho, mens Coutinho endelig får et «hjem» der han blir satt pris på og forventningene lagt på et helt annet nivå når overgangssummen er «normal».

Og ikke minst: Dette er skikkelig gode nyheter for Villa-supporterne.

Les: Kan bli trøbbel for Xavi