Conor McGregor

I fjor, til tross for at Conor McGregor bare sloss to ganger og begge ganger mot Dustin Poirier ble den idrettsutøveren i verden som tjente mest. (Pr minutt slåssing tjente han 8,6 millioner dollar) Forbes har beregnet han tjente 180 millioner dollar i 2021, noe som faktisk blir for lite hvis han tenker å kjøpe Chelsea.

Chelsea eier Roman Abramovitsj blir nå trolig tvunget til å selge klubben på grunn av Russlands invasjon av Ukraina. Det har vært spekulasjoner om flere kjøpere de siste dagene og nå MMA utøver Conor McGregor kommet på banen.

Les: Erik Botheim sin sjef har terminert kontrakten med øyeblikkelig virkning

Abramovitsj la han ut en uttalelse for noen minutter siden:

Jeg vil gjerne ta opp spekulasjonene i media de siste dagene i forhold til mitt eierskap i Chelsea FC. Som jeg har sagt tidligere, har jeg alltid tatt beslutninger med klubbens beste for øye. I dagens situasjon har jeg derfor tatt beslutningen om å selge klubben, da jeg mener dette er til beste for klubben, fansen, de ansatte, samt klubbens sponsorer og partnere.

Salget av klubben vil ikke bli fremskyndet, men vil følge rettferdig prosess. Jeg vil ikke be om å få tilbakebetalt noen lån. Dette har aldri handlet om forretninger eller penger for meg, men om ren lidenskap for spillet og klubben. Dessuten har jeg instruert teamet mitt om å opprette en veldedig stiftelse hvor alle nettoinntekter fra salget vil bli donert.

Stiftelsen skal være til fordel for alle ofre for krigen i Ukraina. Dette inkluderer å gi kritiske midler til ofrenes presserende og umiddelbare behov, samt støtte det langsiktige arbeidet med å bli frisk.

Vær så snill å vite at dette har vært en utrolig vanskelig avgjørelse å ta, og det gjør meg vondt å skille meg fra klubben på denne måten. Jeg tror imidlertid at dette er i klubbens beste interesse.

Jeg håper at jeg vil være i stand til å besøke Stamford Bridge en siste gang for å si farvel til dere alle personlig. Det har vært et privilegium for livet å være en del av Chelsea FC, og jeg er stolt over alle våre felles prestasjoner. Chelsea Football Club og dens supportere vil alltid være i hjertet mitt.

Takk skal du ha,

Roman

Conor McGregor som er Manchester United fan er på ballen.

Les: ESPN: Overraskende vending hos Manchester United i jakten på manager


Den irske MMA-fighteren annonserte onsdag kveld at han ville være interessert i å kjøpe Premier League-klubben

«Jeg ønsker å utforske dette,» skrev han i en tweet, som inkluderte et skjermbilde av en WhatsApp-samtale der han ble fortalt at Chelsea vil bli lagt ut for salg for 3 milliarder pund.

McGregor er en fotballfan. Selv om favorittklubben hans er Manchester United, kunne han tenke seg å kjøpe London-klubben som en del av et konsortium.

McGregor ble rangert som verdens best betalte idrettsutøver av Forbes i 2021, men nettoformuen hans antas ikke å være i nærheten av prisantydningen på 3 milliarder pund.

Han må se etter å kjøpe Chelsea som en del av et konsortium hvis han seriøst ønsker å forfølge dette.