Cocu takker for seg. (foto: vitesse, twitter)

Som spiller var Philiip Cocu en skikkelig fotballpotet. I løpet av sine 292 kamper for Barcelona og 254 kamper i PSV-drakta, spilte den nederlandske landslagsspilleren i alt som var av posisjoner bortsett fra keeper. Som trener har Cocu hatt det tøffere med å finne «sin plass».

Da Frank Lampard ble overbevist om at han var den langsiktige løsningen på Stamford Bridge i 2019 og forlot jobben som suksesstrener for Derby, kom Cocu inn som erstatter hos Championship-klubben. Nederlenderen introduserte «cocuball», som etter under 1,5 sesonger viste seg å ikke holde mål i nest øverste divisjon på balløya.

LES: Manchester City er tilbake på sporet med 1,1 milliarder kroners deal

Da hadde Cocu tidligere kommet fra et fire-måneders opphold som hovedtrener for Fenerbahce.

Nederlenderen var ute av fotballsirkuset etter han ble sparket hos Derby i 2020, for så å returnere til hjemlandet som Vitesse-trener i 2022.

Martin Ødegaard har gode minner fra klubben på utleie fra Real Madrid, Cocu forlater Eredivise-klubben etter ett år i trenerstolen og klubben som «bunnpropp» på tabellen med 8 poeng på 12 kamper. Denne gangen venter ikke Cocu på å få sparken.

-Etter kampen mot Heerenveen (1-3 tap) informerte Cocu spillerne og meg at han sier opp, sier teknisk direktør hos Vitesse til klubbens hjemmeside.

ENGELSKE KLUBBER: Greenwood hadde et overraskende besøk fra England på tribunen