(foto: dortmund, twitter)

Erling Braut Haalands agent Mino Raiola forventes å ha samtaler med Manchester City i januar om et potensiell overgang for 21-åringen neste sommer, skriver troverdige The Times

Borussia Dortmund -angriperens kontrakt, som løper til 2024, inneholder en utkjøpsklausul på beskjedne 64 millioner pund som trer i kraft i 2022.

Nordmannens agent Mino Raiola skal ivrig etter å sette i gang med forhandlinger når overgangsvinduet åpnes igjen på nyåret, og City vurderes som den største favoritten til å signere nordmannen. I følge Bet365 norway er også Manchester City en av favorittene til både Champions League og Premier League i år.

Haaland forventes å forlate Dortmund neste år, og med en fastsatt prislapp på 75 millioner euro (64 millioner pund) vil nok alle de største klubbene stå i kø om å gjøre den norske superspissen til sin best betalte spiller.

LES OGSÅ: Barcelona-stjerne gratis til Premier League

Erlings far, Alf-Inge Haaland, spilte for City fra 2000 til 2003, og nå er sønnen på toppen yav klubbens ønskeliste. Pep Guardiola har spilt uten en ekte spiss en god stund nå og klubben er veldig interessert i av å signere en angriper i verdensklasse etter å ha mislykkes i forsøket om å hente inn Harry Kane fra Tottenham Hotspur i sommer.

En ung Braut-Haaland til halve prinsen av Harry Kane bør jo være verdens enkleste avgjørelse, selv om Manchester City ikke er så veldig opptatt av å spare noen kroner akkurat.

Erling Braut Haaland måtte stå over landskampene for Norge i VM-kvaliken denne uka på grunn av en strekk, men han skal være aktuell for Bundesliga-spill allerede til helga.

Det kan bety at spissen rekker Borussia Dortmunds kamp mot Mainz lørdag. Og ikke minst er klar for en eventuell gruppefinale mot Nederland i november.

I tillegg til Erling Braut Haaland var også Alexander Sørloth, Joshua King, André Hansen, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Per Kristian Bråtveit ute for Norge i ukas landskamper.

Erling Braut Haaland er for første gang blant de nominerte til å vinne det prestisjetunge Ballon d’Or-troféet. Det ble klart etter at arrangøren France Football fredag annonserte de 30 første nominerte forrige uke.

Nordmannen er toppscorer i Bundesliga denne sesongen med syv fulltreffere. I 2021 har han så langt scoret 41 mål i alle turneringer. Vinneren av Gullballen blir annonsert 29. november.

Her er hele listen:
N’Golo Kanté (Chelsea)
Riyad Mahrez (Manchester City)
Leonardo Bonucci (Juventus)
Mason Mount (Chelsea)
Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)
Harry Kane (Tottenham)
Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain)
Karim Benzema (Real Madrid)
Raheem Sterling (Manchester City)
Niccolò Barella (Inter Milan)
Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
Bruno Fernandes (Manchester United)
Pedri (Barcelona)
Luka Modric (Real Madrid)
Giorgio Chiellini (Juventus)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Mohammed Salah (Liverpool)
Jorginho (Chelsea)
César Azplicueta (Chelsea)
Romelu Lukaku (Chelsea)
Simon Kjær (AC Milan)
Lautaro Martinez (Inter)
Rúben Dias (Manchester City)
Neymar (Paris Saint-Germain)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Cristiano Ronaldo (Manchester United)
Gerard Moreno (Villareal)
Phil Foden (Manchester City)
Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
Luis Suárez (Atletico Madrid)