Christophe Galtier

Litt i overkant flåsete, men egentlig et enkelt regnestykke. Når du ansettes som PSG-trener er du ferdig hvis du ikke vinner Champions League. På tirsdag ble det klart at Pochettino blir skubbet ut av Parc des Princes, inn kommer den tidligere Nice-treneren.

Galtier var treneren som rundlurte PSG 2020/21-sesongen da han med Lille tok Serie A-titlen fra oljefondet i Paris. 55-åringen ga seg på topp hos Lille og har hatt ansvaret for Nice den siste sesongen. Her ledet Galtier klubben fra en tidligere 8. plass i Ligue 1 til en 5. plass, til samme poengsum som Rennes som kapret 4. plassen og Champions League-billetten.

LES: Marca: Erling Haaland har ikke bare én, men TO ukjøpsklausuler

Den tidligere franske forsvarsspilleren (nådde aldri landslaget) har ledet St. Etienne før de to andre klubbene, nå dreier alt seg om å vinne eller forsvinne.

Pochettino kom seg aldri etter at han «lot» Real Madrid på overtid kom tilbake og sikre avansement til kvartfinalen (og senere CL-tittelen). Vi tror ikke Galtier er en dårlig leder, men de siste rundene av Champions League er noe helt annet enn det han har opplevd tidligere.

LES: Barcelona i samtaler med Xavis aller, aller største rival

Vi ønsker Galtier lykke til. Etter at Kylian Mbappé forhandlet seg til en big boss-posisjon for å ikke gå til Real Madrid, blir jobben som PSG-trener neppe noe enklere.