Fotballgenial når han holder seg skadefri.

Thomas Tuchel har stanset svalestupet til Chelsea nedover Premier League-tabellen. Siden 26. januar har London-klubben fortsatt tilgode å tape. Én spiller stikker seg ut ved å ikke ha vært del av oppturen på Stamford Bridge.

Christian Pulisic. Spilleren som skulle gjøre savnet etter Eden Hazard mindre. Amerikaneren har riktignok slitt med skade i stor del av sesongen, men 192 minutter med spilletid under Tuchel, her kan det være noe annet på gang. Når vi i tillegg tar med at Tuchel og Pulisic jobbet sammen hos Dortmund, er 22-åringen tydeligvis ikke på must-have lista til Tuchel.

Les: Trener igjen: Omar Elabdellaoui har sluttet med fyrverkeri, men ikke med fotball

Da manageren 19. februar ble spurt om Pulisic er en spiller som blir med videre i prosjektet, kom et tåkete svar om at det ikke var tatt noen avgjørelse ennå over sommerens overgang og Pulisics status på Stamford Bridge.

-Han viser flere uker at han har nivået til å bli en fast spiller hos Chelsea… Det er en utfordring å nå holde dette nivået og fortsette å forbedre seg, sa Tuchel ifølge ESPN.

Les på F7: Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

Det blir selvfølgelig avhengig om hva Tuchel overtaler Chelsea-eieren til om noen måneder når overgangsmarkedet åpnes, men lite taler om at Pulisic kan vente seg noe frikort når Tuchel tar en oppsummering etter sesongen. Heller tvert imot.

Les: Redningsmannen Pique kunne ikke redde seg selv