Christian Gauseth

Det er god stemning på det lille tettstedet oppe i å skanten utenfor Drammen, Norges femte største by. Mjøndalen er vant til å balansere på gangen og en viktig grunn for at klubben har klart å holde seg i Eliteserien er veteran Christian Gauseth.

Etter åtte år på Nedre Eiker var det slutt for moldenseren noe han fortalte med tristhet på Instagram: «Noen valg i livet er tøffere enn andre. Enkelte fordi de er vanskelige, andre fordi de er store. Jeg har nå tatt et valg som er begge deler. Likevel er det riktig for meg. Jeg har avsluttet forhandlingene med Mjøndalen»

Les: Real Madrid tvinges til nødløsning mot Liverpool

Mjøndalens hovedtrener Vegard Hansen var også trist:

Da 36 år gamle veteranen meddelte han aktive karriere var over begynte det å romstere i sosiale medier, og nå, som Nakuhel Henning ville sagt gjør Christian Gauseth en fullstendig 360 og blir værende likevel.

Les: Kan bli billigere å sparke Mourinho, men da har Tottenham allerede tapt

Fans og støttespillere til Mjøndalen var klar over det ville være en risikosport for en klubb som ofte lever farlig å la han gå. Etter åtte gode år på Nedre Eiker var det slutt for moldenseren inntil et initiativ fra supportere, sponsorer og så klubben førte til en forlengelse ut 2021. «Jeg hadde egentlig planlagt slik livet mitt skulle se ut nå, og hadde det meste av det klart, med møter hele uka og det gjensto å spikre detaljer rundt det. Men så kom de helt på tampen og plukket opp igjen tråden og spurte om det var håp, og håpet har vi alltid med oss, så da lot det seg ordne», sier Gauseth til Eurosport.