Nathan Ake

De tett på Chelsea kan fortelle at opphevelsen av kjøpforbudet kom litt overraskende og at det som var av følere ute dreide seg om overganger til sommeren og ikke allerede om noen dager som nå. 

Manager Frank Lampard vil prioritere å styrke sitt forsvar, noe vi så var nødvendig senest mot Everton på lørdag. – Det er vel verdt å merke seg at de på 24 kamper denne sesongen har Chelsea kun beholdt nullen i fire kamper.

Ifølge SportsMole vil Chelsea hente tilbake en gammel kjenning som har jobbet seg opp gjennom akademiet på Stamford Bridge. De vil hente senterbacken Nathan Ake fra Bournemouth. Klubben skal være villig til å bruke 40 millioner pund på den 24 år gamle nederlenderen.

24-åringen steg gjennom akademiets rekker på Stamford Bridge, men klarte ikke å gjøre et vedvarende gjennombrudd til førstelaget med bare syv ligaopptredener for Blues. Det til tross for at han ble kåret til Chelsea Young Player of the Year for 2012/2013 sesongen.

Siden flyttingen til Bournemouth har Ake imidlertid utviklet seg til å bli en av ligaens beste forsvarere, og hans prestasjoner blir belønnet med 13 nederlandske landskamper. Nå i ettertid er det mange som har stilt et stort spørsmålstegn med avgjørelsen om å selge han i 2017 etter et låneopphold.

Cherries-forsvareren pådro seg dessverre en hamstring på sin siste utflukt mot Liverpool, men rapporten erklærer at skaden er «usannsynlig å forhindre at Blues beholder interessen.»