Hjem FotballChampions League Champions League forblir en drøm
Champions League forblir en drøm

Champions League forblir en drøm

august 3, 2017

Det er helt ok å drømme, og det er alltid en sjanse for at en dag vil et norsk lag hevde seg tilstrekkelig til at de klarer å kvalifisere seg til Champions League. Det har skjedd før, men både regelendring og den enorme pengemakten til de store klubbene gjør det vanskeligere og vanskeligere. 

I går tok Rosenborg i mot Celtic på Lerkendal, med et godt 0 – 0 resultat i sekken. Det ble en drøm av et mål som sørget for at drømmen om Champions League forblir en drøm.

Det ble stopp for Rosenborg i det andre møte i kvalifiseringsrunden til Champions League.

Førsteomgang ble målløs og da lagene kom uttpå etter pausen var det Rosenborg som sto for presset, men da det var 20 minutter igjen av kampen kom skottene til en sjelden mulighet. Angrepet startet med Scott Sinclair som satte fart fremover gjennom en åpning i mellomrommet. Han fant James Forrest som satte inn et drømmemål via tverrliggeren.

Norge har som de fleste andre små fotballand ikke direkte kvalifisering til Champions League, men må gå igjennom flere meget tøffe runder.

Hovedtrener i Rosenborg Kåre Ingebrigtsen mener det fortsatt er mulig og sier på pressemøte etter kampen. «Erfaring. Hadde jeg hatt to år til med samme lag, så skulle vi ha klart det».

Det er nettopp stabilitet han etterlyser, erfaringen for Rosenborg og andre toppklubber i Norge er at når har de en spiller som utmerker seg og som vinner kamper for laget blir de attraktive. Det økonomiske og karrieremessige tilbudet til spillerne blir for dårlig og de havner i en større klubb.

Et aktuelt eksempel på dette er  midtbanespiller Fredrik Midtsjø som har hatt en meget bra vårsesong bak seg og vekket seriøs interesse fra nederlandske AZ Alkmaar.

(c) Celtic : Bilde av James Forrest.

Les også: