En utrolig karriere

Fotballkarrieren er over, men Cesc Fabregas har umiddelbart startet på det som sikkert blir en spennende trenerkarriere. – 20 ganske utrolige år som fotballspiller er over.

Tidligere Arsenal- og Barcelona-midtbanespiller Cesc Fabregas har offisielt kunngjort at han trekker seg fra fotball i en alder av 36.

Les: Sønnen til en av tidenes beste fotballspillere og presidenten i Liberia signerer med Juventus

Den aller siste sesongen som fotballspiller for den spanske fotballspilleren var for Como i Serie b. Dt ble bare 17 kamper grunnet en sliten kropp.

Fabregas hadde signert en toårskontrakt for Serie B laget og ble deleier, men vil nå gå over til å trene B- laget og ungdomslagene etter å ha bestemt seg for at det er riktig tidspunkt å starte neste kapittel.

Fabregas startet i Barcelonas berømte La Masia-akademi, men dro 16 år gammel for å signere for Arsenal i 2003.

Han spilte over 303 kamper for klubben, scoret 57 ganger og vant FA-cupen i 2005. Fabregas var også kaptein for Gunners og befestet sin plass som en av de beste midtbanespillerne i verden.

Les: Kai Havertz blir Arsenals best betalte, drar inn mye mer enn Martin Ødegaard

Barcelona, fersk fra å vinne diskanten, brakte ham hjem i 2011 og Fabregas tilbrakte tre sesonger i førstelaget til katalanerne, scoret 42 ganger på 151 kamper og vant La Liga og Copa Del Rey.

Fabregas gjennonførte en sjokk retur til engelsk fotball og irritere sikkert noen Gunners-fans ved å signere for Chelsea, hvor han vant to Premier League-titler og FA-cupen og samlet 198 opptredener.

Han dro til Monaco i 2019 før han avsluttet med i Como, hvor han kjøpte seg en drømmebolig ikke så langt unna feriehuset til George Clooney.

Fabregas representerte Spania 110 ganger og fant nettet ved 15 anledninger. Han var en integrert del av «Golden Generation» som vant VM og EM to ganger i en dominerende periode mellom 2008 og 2012.

Fabregas er den raskeste spilleren som har oppnådd 100 assists i Premier League i historien. Fabregas kan godt være klar for sitt neste kapittel i coaching etter å ha brukt litt tid på å jobbe med tidligere lagkamerat Jack Wilshere i Arsenal under 18 år.

Han tok til sosiale medier for å kunngjøre slutten på sin glitrende 20-årige periode i spillet, og skrev en lang uttalelse.

Les: Paris Saint-Germain har en langsiktig Mikel Arteta strategi

Fabregas sa: «Det er med stor sorg at tiden er inne for meg å henge opp fotballskoene mine.

«Fra mine første dager i Barca, Arsenal, Barca igjen, Chelsea, Monaco og Como, vil jeg verdsette dem alle. Fra å løfte verdenscupen, EM, til å vinne alt i England og Spania og nesten alle de europeiske trofeene, har det vært en reise jeg aldri vil glemme.

«Alle de som har hjulpet meg, mine lagkamerater, trenere, direktører, presidenter, eiere, fans og agenten min. Til hele familien min, fra mine foreldre og min søster til min kone og barn, jeg setter pris på råd, veiledning og veiledning. Til motstanderne mine som prøvde å slå meg, takk for at dere gjorde meg sterkere.

«Det har allerede vært mer enn verdt det med alle de gode minnene og vennene jeg har fått på veien.

«Jeg har også lært 3 språk og blitt mer medfølende og klokere på reisene mine. Jeg levde opplevelser som jeg aldri trodde på en million år at jeg i det hele tatt skulle komme i nærheten av.

«Det er imidlertid ikke bare trist, siden jeg nå skal krysse den hvite linjen og begynne å trene B- og Primavera-lagene i Como 1907. En klubb og et prosjekt jeg ikke kunne vært mer begeistret for. Dette sjarmerende fotballaget vant hjertet mitt. fra første minutt og kom til meg på det perfekte tidspunktet i karrieren min. Jeg vil gripe det med begge hender.

«Så etter 20 utrolige år fulle av offer, dedikasjon og glede, er det på tide å si takk og farvel til det vakre spillet. Jeg elsket hvert minutt.»