Chelsea sin styrtrike eier Roman Abramovitsj er for å si det forsiktig ikke spesielt fornøyd med engelske myndigheter etter de nektet å fornye hans visum. – Det er helt klart en politisk avgjørelse som kommer av den meget anstrengte forholdet til Russland. 

Les: England sender rike russere hjem

Abramovitsj har sett seg nødt til å bytte statsborgerskap og ble for noen dager siden israelsk statsborger. Det andre som han ikke liker er Brexit, som gjør alt mye vanskeligere for en eks russer med mye penger.

I mars i fjor mens han fortsatt trodde han var velkommen i England godkjente London byggeplaner for en ny stadion for Chelsea. Kapasiteten skulle være på 60 000 tilskuere og det skulle investeres 500 millioner pund. Som en takk for sist utsettes må byggingen og London går dermed glipp av en haug med arbeidsplasser.

Den offisielle forklaringen fra Chelsea på utsettelsen er et «ugunstig investeringsklima» som i praksis betyr at » vi er forbanna for at dere vil kaste ut vår eier».

Chelsea opplyser at ingen videre bygging eller noe planleggingsarbeid vil finne sted, og at de ikke har noen tidsramme for når en eventuell ny avgjørelse tas.