Borussia Dortmund med storseier i cupoppgjøret mot Duisburg. Foto: SKY Sports

Oslo (Sporten) (FSV Duisburg – Borussia Dortmund 0-5) Det ble en rimelig klar seier for Borussia Dortmund i årets første tellende kamp.

Favorittene fra Dortmund hadde ingen problemer med å ta seg av laget som sist sesong ble nummer fem i 3. Liga. Allerede etter 13 minutter satt også ballen i mål i form av en straffescoring av Jadon Sancho.

Zorc fornøyd med de første 45

– Jeg er spesielt fornøyd med hvordan vi gjennomfører den første omgangen. Vi var på fra start av og klarte de vi hadde blitt enig om før kampen, sier Zorc til Sky Sport etter kampen.

Det var bare et tidspørsmål for neste scoring kom. Etter en halvtime spilt i oppgjøret avslutter Jude Bellingham et mønsterangrep til 2-0. Så skulle Haaland bli involvert. Nordmannen var alene igjennom mot keeper, men ble sparket ned av vertenes Dominic Volker. Volker fikk rødt kort, og Dortmund fikk et frispark som Thorgan Hazard skrudde inn i krysset på vakkert vis.

Kaos i forsvaret

Over i annen omgang fortsatte bortelaget å presset hjemmelaget i banespillet. Vertene sto bra frem til vi passerte 49 minutter av oppgjøret, da ble det fullstendig kollaps i forsvarsfireren til Dusburg. For etter et frispark fra Giovanni Reyna, som gikk i foten til Axel Witsel og i mål. Hjemmelaget ropte på en hands, som ikke dommeren hørte på.

– Det var et bra frispark fra Giovanni som treffer foten min og i mål. Jeg er heldig som når frem med foten, sier han til Sky etter kampen.

Braut Haaland uten scoring i kampen

Erlign Braut Haaland var tilbake i Borussia Dortmunds startoppstilling etter å ha scoret for det norske fotballlandslaget. Imidlertid havnet han ikke på scoringslisten i cupkampen. For i det 56 minuttet ble Haaland byttet ut og ristet skuffet på hodet da han ruslet av banen. Den scoringsvante jærbuen var trolig misfornøyd med ikke å ha satt ballen i mål.

– I dag spiller vi utrolig bra fotball. Jeg er fornøyd med hvordan spesielt Jude Bellingham og Thomas Meunier fremstår. Det vitner om at vi har noe pågang, sier Favre til De welt.

Det gjorde derimot hans erstatter Marco Reus. Kantspilleren hadde vært ute med skade i sju måneder og scoret like godt etter bare sekunder på banen. Han ble vippet igjennom av Sancho og satte ballen iskaldt ned i hjørnet.

– Det var deilig å komme inn etter å ha vært ute i nærmere sju måneder, det var også en bra lagseier i dag, sier Reus til Sky Sport

I de andre kampene som ble spilt mandag. slo Dynamo Dresden til med hele 4-1 over Hamburg. Hannover slo Würzburger Kickers 3-2 på bortebane, mens Rot-Weiss Essen vant 1-0 hjemme mot Bielefeld.