Derby manager Wayne Rooney

Derby County-manager Wayne Rooney har innrømmet at sjansene hans for å raide Manchester United for Amad Diallo i januar ser små ut. – Akkurat som forrige sesong kjemper Rams mot nedrykk fra Championship. Derbys poengtrekk denne sesongen betyr imidlertid at oppgaven har blitt enda vanskeligere.

De ble trukket 12 poeng i september etter de ble underlagt administrasjon på grunn av elendig økonomi og at de ikke lykkes med å finne en ny eier. I november hadde de i noen dager minus tre poeng etter å ha fått ytterligere ni poeng tatt bort. Derby har kjempet seg tilbake til 11 poeng, men de nederst på tabellen og 11 unna sikkerhet.

Les: Etter praten med Rangnick vet Dean Henderson at han har et skikkelig problem

Oppgaven er enorm, men de gir ikke opp. Wayne Rooney håper at han kontakter som fortsatt er i Manchester United skal hjelpe han slik det gjorde da han signerte Teden Mengi på lån i 2021. – Amad Diallo som var planlagt for utlån i sommer ble likevel værende på Old Trafford og har, som forventet fått begrenset med spilltid.

Rooney fortalte på en pressekonferanse tidligere i dag at en overgang virker usannsynlig: «Han er en Manchester United-spiller og åpenbart er han en spiller av interesse fra noen flere klubber, det vet jeg.

«Det er klart jeg følger nøye med på noen av de unge talentene, ikke bare fra Manchester United, men fra andre klubber.

«Det er forskjellige spillere vi ser på når det gjelder hvilke spillere vi kan hente inn for å forbedre troppen, hvilke spillere vi kan hente inn for å spille og gi oss den beste sjansen til å holde oss oppe.

«Han er en spiller som jeg selvfølgelig liker. Hvis du spør meg om han kommer til å være med oss på et tidspunkt i januar, så er det svært usannsynlig».

Les: Steven Gerrards andre signering bekreftet

Manchester United ønsker likevel å prøve å gi Amad sårt tiltrengt spilletid. Birmingham så en stund ut som om de ledet løpet, men den avtalen skal ha kollapset.

En ny aktør har kommet på banen og ønsker seg Amad Diallo, Borussia Dortmund som er kjent med å være gode til å utvikle talenter er på ballen og har kontaktet Manchester United om en låneavtale.