Hjem FotballEuropa League Bruttern eplekjekk etter Ajax triumf: Vil ha tøffest mulig motstand
Bruttern eplekjekk etter Ajax triumf: Vil ha tøffest mulig motstand

Bruttern eplekjekk etter Ajax triumf: Vil ha tøffest mulig motstand

august 25, 2017

Det er lov til å le litt av dansk media etter at Rosenborg vant 3 – 2 mot Ajax og kvalifiserte seg til Europa League, overskriften i Bold var: «Rosenborg klar for EL etter dansk målfest.» 

Det er helt riktig at dansken Nicklas Bendtner åpnet ballet for Rosenborg og headet inn et elegant mål i det 25 minutt og at en annen danske Lasse Schöne scoret for Ajax. Den vi umiddelbart tenker på som største bidragsyter til målfesten er langt fra dansk, Samuel Adegbenro. Han er fra Nigeria og må være årets definitive kjøp i Eliteserien.

Vi tror ikke Rosenborg ville vært videre hvis ikke de hadde hentet han fra Viking. Vi tror heller ikke bruttern ville ha opparbeidet seg så stor selvtillit at han trygler om tøff konkurranse i Europa League hvis ikke han visste hva Samuel har tilført laget i den korte tiden han har vært der.

 

Rosenborg vant overraskende 0 – 1 mot Ajax i Amsterdam, etter den «danske» målfesten i går er det ingen som blir overrasket lenger.  Ajax hadde med sitt danske stortalent Kasper Dolberg, han ble effektivt nøytralisert av en meget godt organisert forsvar.  – Fortsetter Rosenborg sin positive utvikling kan de nå langt i år, noe vi definitivt ikke trodde på før sommeren.

 

 

 

 

Nicklas Bendtner har lyst til å møte Arsenal, det har Rosenborg sin hovedtrener Kåre Ingebrigtsen også lyst til, men han gir seg ikke der. Kåre sier til VG han vil ha tøffest mulig konkurranse og slenger på Hertha Berlin som har to gamle Rosenborg profiler på laget; Per Ciljan Skjelbred og Rune Jarstein.  FC København står også på ønskelisten over tøffe motstandere, de klarte ikke kvalifisering til Champions League og dermed «dumpet» ned i Europa League.

 

 

Naturlig nok er bruttern veldig glad nå, han sa følgende til VG om klubbens storhet:  «Jeg følte det var tilbake til de store Europa-kveldene på Lerkendal. Og jeg er stolt av hva vi har fått til som klubb. Men det blir feil å sette dette opp med tidligere prestasjoner og det som skjedde under Nils Arne Eggen.»

Nils Arne Eggen var trener for Rosenborg i 23 år, vi vet han er tidenes mest suksessrike norske trener, derfor er det sikkert litt urettferdig at det vi husker best er følgende sitat: «There’s hope in hanging snore».

Rosenborg – Ajax 3-2

26′ 1-0 Nicklas Bendtner
60′ 1-1 Amin Younes
61′ 1-2 Lasse Schøne
80′ 2-2 Samuel Adegbenro
89′ 3-2 Samuel Adegbenro

Les også: