Fernando Diniz

Når verdens beste landslags Brasil bestemmer seg for en midlertidig løsning i det som må være en av fotballens mest spennende jobber er det mer enn et hint at de venter på noe ekstremt bra. Brasil har hentet inn en ny landslagssjef på deltid og på en kort kontrakt. Fluminense manager Fernando Diniz får æren av å være Brasil sitt hvileskjær.

Fernando Diniz er brasiliansk landslagssjef de neste tolv månedene. 49 åringens kontrakt går ut samtidig som managerlegende Carlo Ancelotti sin kontrakt med Real Madrid.

Les: Pep Guardiola gjør et siste forsøk

Ledere i det brasilianske fotballforbundet har til hensiktig å vente ett år for så å hente inn 64 år gamle Ancelotti for å lede laget inn mot VM i 2026.

49 år Diniz beholder jobben i Fluminense, og slutter seg kun til landslaget i forbindelse med VM-kvalifiseringen. – Vennskapskamper og annet «tull» overlates til assistentene. Brasil er 100% sikker på å kvalifisere seg til VM, men har likevel bestemt seg for å hente inn en «ekte» landslagssjef for sikkerhets skyld.

Han erstatter U20-landslagssjef Ramon Menezes, som har ledet laget på midlertidig basis i vennskapskamper i år. Det har gitt tap i to av tre kamper. (Det er ennå ikke klart når VM-kvalifiseringen i Europa starter, men tidligst vil dette finne sted våren 2025. Da skal 2024 vies til EM i Tyskland og gruppespillet i Nations League . For Sør-Amerika var starten på VM-kvalifiseringen allerede satt til mars 2023, mens Asias kvalifisering starter i oktober 2023)

Diniz skal presenteres på en pressekonferanse i Rio de Janeiro onsdag. Thiago Silva og Neymar er blant stjernespillerne som har snakket varmt om ham de siste årene. «Dette er en drøm for hvem som helst, det er en stor ære å jobbe for landslaget, sier Diniz i en video i forbindelse med kunngjøringen.

Les: Barcelona «kjøper gratis» og smekker på en utkjøpsklausul på 4,7 milliarder

– Jeg er sikker på at vi alt som trengs for å ta over og få det til å fungere, sier han videre.

Italieneren har ikke bekreftet at han har inngått noen avtale med det brasilianske forbundet. Diniz’ spillestil er «nesten lik som den til treneren som tar over til Copa America, Ancelotti», sier Rodrigues.

– Vi kaller ham ikke en midlertidig landslagstrener. Han skal komme inn og lede overgangen over til Ancelotti, legger han til.

Copa America spilles i USA i juni og juli neste år. Fram til da skal Diniz lede Brasil i viktige kvalifiseringskamper, blant dem en hjemmekamp mot regjerende verdensmester Argentina i november. Første kamp i kvalifiseringen er hjemme mot Bolivia 7. september.

Brasil er den nasjonen med flest VM-titler (5) på herresiden, men den siste kom i 2002. Ancelotti har aldri vært landslagstrener, men han har i tillegg til Real Madrid ledet storklubber som Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern München og Napoli.

Brasil har fortsatt ikke ansatt noen langtidserstatter for Tite, som gikk av etter å ha røket ut mot Kroatia i kvartfinalen i fjorårets VM.

Ednaldo Rodrigues, som leder det brasilianske fotballforbundet sier til TV Globo at Diaz er populær blant spillerne, og at planen er at han skal trene laget fram til Ancelotti tar over.