Vinicius Junior peker

Enkelte i Sporten.com sin redaksjon er overbevist om at Manchester City sin spanske manager Pep Guardiola snart overtar som landslagssjef for Brasil. Jobben er ledig etter at legendariske Tite trakk seg etter forsmedelige tapet i kvartfinalen i VM mot Kroatia.

Portugisiske A Bola som har en finger på pulsen i brasilianske fotball meldte rett etter annonseringen til Tite at portugiserne Jorge Jesus, Abel Ferreira og Luís Castro er med på å ta over. Men ifølge brasilianske UOL Esporte ønsker forbundet et mer erfarent navn inn og at de kan se mot Real Madrid.

Les: Vil lokke Firmino bort fra Anfield med gigantlønn

Brasil har tidligere vist interesse for både Carlo Ancelotti og Pep Guardiola. Manchester City-manageren, som nylig forlenget kontrakten sin, skal ha avvist forespørselen tidligere, mens italieneren har latt døren stå på gløtt.

UOL skriver at et første møte mellom forbundet og Ancelotti skal ha funnet sted i oktober og da hadde managerlegenden ett krav: at han kun ville diskutere jobben hvis den var ledig og at han hadde tenkt å avslutte sesongen i Real Madrid.

Nå er uansett forbundskapteinsvervet ledig og derfor er Ancelotti aktuell igjen, hevder UOL, men han kan først overta sommeren 2023.

Ancelotti sies å være en nær venn med Tite, forholdet skal ha bygget seg opp gjennom årene, mens han sjefet over flere brasilianske stjerner i Real Madrid. Eksempler ere Rodrygo, Eder Militao og Vinicius Junior. Presidenten for det brasilianske forbundet, Ednaldo Rodrigues, har åpnet døren for å hente inn en utenlandsk trener, melder UOL Esporte.

Les på Engelske klubber: Luis Díaz blir ute med skade lenge – Klopp: «Et slag i ansiktet»

Ancelotti har en tung merittliste og han har trent klubber som Bayern München, PSG, Chelsea og AC Milan. Av de nevnte klubbene vant han ligaen, noe han også gjorde med Real Madrid. Italieneren har også fire Champions League-titler å skryte av på CV-en.