Dirk Kuyt fortsatt like cool. (foto: Kuyt)

Som vi digget nederlenderen på banen i Liverpool-drakta sammen med John Arne Riise. Alltid all in, alltid ekstrem intensitet og arbeidskapasitet. Så kom overgangen til trenerjobben, der det ikke akkurat har vært så mye å juble over. Før nå.

Dirk Kuyt fikk den store muligheten som hovedtrener for ADO Den Haag i 2022 etter å ha fått teste seg som U19-trener hos Feyenoord. Vi hadde høye forventninger til Liverpool-legenden, men klubbledelsen tydeligvis for høye forventninger. For etter 17 kamper som hovedtrener for den nederlandske klubben fikk Kuyt sparken.

LES: Potter orker ikke overta gigantklubb i fritt fall

Tre dager før nyttår 2023 ble Kuyt ansatt som ny hovedtrener for klubben med det noe spesielle navnet, Beershot. Korttidskontrakt for resten av sesongen, Kuyt tok fatt på oppgaven halvveis inne i påbegynt sesong. Den belgiske andredivisjonsklubben hadde slitt, men med Kuyt ved tøylene, snudde det. 7. april ledet han Beershot til opprykk til øverste liga.

Den bare 11 år unge klubben eies av Sheffield United-eieren, søndagens 2-1 seier over Oostende betyr at klubben ikke kan ende dårligere enn på andreplass og direkte opprykk for å møte Anderlecht, Club Brugge, Genk og de andre storklubbene neste sesong.

Med utgangspunktet Kuyt fikk i trenerkarrieren hos ADO Den Haag, er vi ikke snauere enn å kalle opprykket på første forsøk i Belgia for braksuksess. Gratulerer!