Jack Johnson døde i 1946 nå er han benådet.

Sylvester Stallone tok over stafettpinnen og har sammen med Jack Johnson sin familie fortsatt arbeidet med å få verdens første svarte tungvektsmester benådet 104 år etter han ble utsatt for justismord.

Jack Johnson sin «kriminelle» handling var å reise på tur med sin hvite kjæreste. Rent formelt var det brudd på den såkalte Mann som i 1913 sendte han i fengsel. Loven sier at det er ulovlig å transportere kvinner over delstatsgrenser i «umoralsk» hensikt.

Det er utrolig mye umoralsk en svart mann kan gjøre med sin hvite kjæreste så for dette fikk den første svarte tungvektsmesteren i boksing 10 måneder i fengsel og en ødelagt karriere

Nå har USAs første orange president Donald Trump benådet Jack Johnson, tilstede sammen med familien var Lennox Lewis og Sylvester Stallone.
USAs president Donald Trump benådet torsdag bokselegenden Jack Johnson 104 år etter at den første svarte tungvektsmesteren ble utsatt for et justismord.

Donald Trump:  «Det er en ære å gjøre dette. Det er på tide»

Jack Johnson VS Tommy Burns

Johnson ble tungvektsmester da han beseiret Tommy Burns i 1908. Senere beseiret han en rekke andre hvite boksere, men fengselsstraffen ødela både karrieren og ryktet hans.Han døde i 1946.