Det var bare et tidsspørsmål, Håkon Evjen er for god for Bodø/Glimt og Eliteserien, han er egentlig for god for den nederlandske ligaen, men det er nå dit han drar etter vi er ferdige med å sende opp raketter. 

19 åringen fra Narvik som bekler midtbanen til Bodø/Glimt blir sett på som en av Norges største talenter, noe prislappen på 25 millioner kroner som AZ Alkmaar har betalt forteller noe om. Da han signerte med Bodø/Glimt i 2017 var den hans første proffkontrakt og utviklingen har vært utrolig, med hans 10 mål er han en meget viktig del av årets suksess i Eliteserien.

Vi hadde forventet at Bodø/Glimt ville ventet enda litt lenger og sikret seg enda mer neste sommer.

Hakon Evjen har signert en kontrakt på 4,5 år.

Les: Selvsagt sier Bodø/Glimt nei takk til latterlige 20 millioner for Håkon Evjen

«Akkurat nå føles det bra, og jeg er glad. Jeg tror dette kan bli veldig spennende. AZ er en profesjonell klubb som tar vare på unge spillere. Jeg trives godt i Bodø/Glimt, men dette er et fint steg for meg å ta», sier Evjen til Bodø/Glimt sine sider.

I AZ Alkmaar blir Evjen lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Også Rosenborg-spissen Bjørn Maars Johnsen er eid av den nederlandske klubben.

«Selv om det nå er bestemt at jeg skal bytte klubb i januar, betyr det ikke at jeg mister fokus for den jobben jeg skal gjøre i Bodø/Glimt. Jeg skal fortsette å gi alt for Glimt og kommer til å fokusere på Eliteserien og det vi i klubben skal gjøre ut resten av sesongen»