Pressemann i Bodø/Glimt Niklas Aune Johnsen. Bilde Bodø/Glimt

Kjetil Knutsen leder en klubb som er i ferd med å bli for store for Eliteserien, men som fortsatt har en god del å gå på med spill i Europa. Sist helgs 6 – 0 overkjøring av Sarpsborg 08 var ingen tilfeldighet og tapet i siste runde i Champions League kvalifiseringen mot Røde Stjerne litt ergelig.

I går tok Bodø/Glimt imot HamKam på eget gress i Eliteserien, selv om det tok tid før målene startet å komme var det ingen tvil om hvem som var i føringen på Aspmya fra første minutt.

Les: Juventus lukker døra og Newcastle er i sjokk og da er det bare Manchester United igjen

Bodø/Glimt – HamKam 3-0

Hovedtrener Kjetil Knutsen var naturlig nok fornøyd, men han peker på første omgang i en uttalelse til TV2: «Jeg er fornøyd med noe, men i førsteomgang syns jeg vi har en dalende kurve. Andreomgangen er et steg i riktig retning. Vi er inne på noe, men det er en del å gå på.

Det er åtte kamper igjen av årets sesong og med 50 poeng og 13 poeng ned til Viking som har en kamp mindre spilt og 14 poeng ned til Brann som har to kamper mindre er det fortsatt matematisk mulig at Bodø/Glimt ikke tar Eliteseriegullet, men slik det ser ut nå banker de inn seriegull med slegge.

Det betyr at tittelutfordrerne begynner å få dårlig tid på å ta igjen gultrøyenes forsprang. Knutsens menn må ryke på minst tre poengtap i løpet av sesongens åtte siste kamper om noen andre skal ende opp med gullet.

Bodø/Glimt er en god kombinasjon mellom lokale talenter og danske stjerner som raskt har lært å elske livet i Eliteserien.

I løpet av 14 nydelige minutter scoret Kasper Høgh to ganger, før Håkon Evjen dunket ballen i krysset allerede etter 67 minutter.

«Det var gøy å få mål, jeg scorer ikke så ofte lenger. Jeg bestemte meg for at den skulle i mål. Enten skulle den rett i krysset, eller så skulle den ti meter over. Heldigvis ble det nummer én» sa Evjen til TV 2.

Etter kampen var Villads Nielsen, Fredrik André Bjørkan, Nikita Haikin, Håkon Evjen og trener Eirik Kolstad innom 4-3-3: Direkte! for å snakke om kampen.

Neste runde tar Glimt turen til Bergen for toppoppgjøret mot Brann.

Les: Ewan McGregor hedret med stjerne på Hollywood Walk of Fame

Og Eliteseriegullet det havner i Bodø! – For fjerde gang på fem år.