Blir ingen dansende entré på Metropolitana. (foto: real, twitter)

Diego Simeone er kjent for sin angst mot å gratulere motstanderne i kamper han taper. 8. mai kommer han garantert ikke til å tvinge Atletico-spillerne til å stå i guard of honor når Real Madrid-spillerne går ut på gressmatta på Metropolitana.

På lørdag kjørte Real Madrid over Espanyol med 4-0 seier, godt timet for å ta imot hyllesten fra egne supportere for La Liga-titlen. I den andre siden av Madrid gjøres det klart til kampen 8. mai mot de ferske mesterne. Atletico Madrid har tenkt å ta tre poeng, jekke ned byrivalen og hvertfall ikke hylle Real som mestere.

Les: Nei, ingen grunn til å ringe Rangnick – Solskjær er mannen

Diego Simeone tar imot Ancelotti i søndagens La Liga-kamp, der Atletico fortsatt trenger full pott i kampen om å sikre en Champions League-billett.

(fra google)

I fotballens verden (som den eneste idretten?) er det tradisjon at motstanderne stiller seg opp i æres guard og applauderer seriemesteren inn på banen. Intensjonen med tradisjonen var sikkert god, men med den ekstreme konkurransekulturen og millioner av euros eller pund på spill, spørs det om noen ikke bør revurdere opplegget.

For på søndag er det ikke en kjeft av Atletico-spilleren som kommer til å stille seg opp for Real og hylle dem som mestere.

Jose Gimenez ga klart svar på spørsmålet før søndagens kamp.

-Honor guard for Real Madrid? Vi gratulerer dem, men vi har for mye respekt for supporterne våre, sa Atletico-spilleren ifølge Goal.

Kaptein Jan Oblak sa det sammen, men hadde en mer pragmatisk holdning til det.

Les på Tysk fotball: Lukas Hradecky har ingen grunn til å angre på at han takket nei til Manchester United

-Som kaptein er jeg en av de som ikke liker å gi eller ta imot guard of honor. Klubben vil avgjøre hva vi skal gjøre og vi gjør det som er nødvendig, kommer det fra Oblak.

Hvis vi hadde vært Atletico-ledelsen, ville vi beordret spillerne til å stille seg i guard of honor for Real Madrid før kampen. Det hadde vært totalt uventet og definitivt satt ut Real-spillere før Atletico Madrid skal plukke tre poeng…

Les: Henter inn pensjonert keeper og TV-kommentator til avgjørende kamper