(foto: milan, twitter)

Vi har hatt litt vondt av Hernandez gjennom årene hans i Madrid. Først hos Atletico Madrid, der B-laget var det nærmeste venstrebacken kom å bære seniordrakta, så gikk turen over til byrivalen Real som ikke hadde mer enn 23 kamper å tiiby franskmannen. Så kom overgangen i 2019 som satte Hernandez på rett spor.

AC Milan. Etter overgangen i 2019 har venstrebacken opparbeidet seg en bunnsolid posisjon i forsvaret på San Siro. 108 kamper så langt med imponerende 19 scoringer og 21 assists. AC Milan er inne i en skikkelig positiv utvikling etter noen sesonger med «brukket rygg», 24-åringen har vært med å påvirke denne utviklingen – og har vokst enormt som spiller i takt med suksessen.

Les: Har fått grønt lys for å tilby Rüdiger solide 3,6 millioner i uka

På fredag kom belønningen. Det var liten tvil om at dette arbeidsforholdet skulle fortsette, nå er kontrakten til 2026 signert og offentliggjort.

Med kamp mot Sampdoria på søndag skulle Hernandez feire forlengelsen, men må stå over med karantene. Da AC Milan sendte byrival Inter ut av San Siro med 2-1 tap, ble det en del grums på tampen av kampen. Direkte rødt til Hernendez og karantene.

Les på Engelske klubber: ESPN: Manchester United slipper Andreas Pereira for 120 millioner

For AC Milan-ledelsen er et rødt kort mot Inter verdt å sone. Theo Hernandez har bevist at han er en fullblods Milan-spiller og fortjener forlengelsen.

Les: Hansi Flick har neppe gjort seg populær hos Bayern München – ga råd til Niklas Süle