Hva mener du, Frank? - så fikk han sparken. (foto: everton, twitter)

Det er ikke første gang fotballklubber sparker trenere eller dumper spillere, der beskjeden kommer på telefon eller sms, men i Frank Lampards tilfelle var det rimelig spesielt.

Etter 2-0 tapet mot nedrykkskollega David Moyes var det ikke mange som trodde Frank Lampard kom til å beholde jobben, selv om Everton-supportere i en tid frustrert har protestert mot eierskapet til driften av klubben, der problemet er eierne problemet, ikke manageren. Klubben solgte stjernespiller Richarlison til Tottenham Hotspur og bekymringer for Financial Fair Play har ført til at Lampard har hatt lite penger å investere i troppen.

LES: Manchester Citys bekrefter vinterens første signering

Ifølge Daily Mail fikk Frank Lampard håp om at han får fortsette. Det engelske mediet hevder eier Moshiri spurte Lampard på mandag om råd rundt overgangsstrategien til klubbeieren. Noen timer senere fikk Lampard telefon (herlig personlig) fra samme mann der han fikk beskjed om at hadde fått sparken.

357 dager etter ansettelsen er Lampard ferdig. Det er heller tvilsomt at måten det blir gjort på roer supporteropprøret.

En håndfull trenere (utenom Ancelotti) har fått sparken/ikke fått forlengelse på rekke og rad siden Koeman i 2017. I 2021 måtte sportsdirektør Marcel Brands rydde pulten, nå står det snart bare igjen klubbeier Moshiri som må se seg selv i speilet når det skal forklares elendige sportslige resultater.