(c) Bilde: Godset.no Bjørn Petter Ingebretsen

Årets sesong har vært et kappløp mot bunnen for Ranheim, Rosenborg, Tromsø, Stabæk og Strømsgodset. – Vi har vært rimelig sikre på at Ranheim ville beholde sin hovedtrener Svein Maalen uansett hva som skjer, de andre har vi ikke vært like sikre på ville fortsette og det med god grunn. 

Det er ikke resultatene, men helse som gjør at BP, Bjørn Petter Ingebretsen gir seg som hovedtrener for Strømsgodset.

Les: Er ikke nok for Leroy Sané – i samtaler med ny klubb

«BP» fratrer med umiddelbar virkning.

Ingebretsen har tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien, skriver klubben på sin hjemmeside.

«Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag», sier Knudsen.

«Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg», sier Ingebretsen

«Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til», sier 51-åringen videre.

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens 16. mai-kamp borte mot Vålerenga.