(c) Foto: Aafk: Bjørn Helge Riise

Lillebror Bjørn Helge Riise benyttet julen til å fundere på om det var noe igjen av hans fotballkarrière og svaret ble nei. – Nå gjør han som storebror John Arne Riise og velger fjerdedivisjonsklubben Rollon.  – Brødrene har begge spilt for Aalesund og Fulham og nå skal Bjørn Helge bli trener og kanskje spiller for Rollon.

Lillebror Riise hadde en svært innholdsrik karriere som spiller. I Norge har han spilt for Lillestrøm, Viking, Aalesund og Sogndal. Utenlands har han vært i Stander Liege, Brussels, Fulham, Sheffield United og Portsmouth.

Høstsesongen i Sogndal ble det siste Riise gjorde på fotballbanen.

«Avgjørelsen tok jeg i julen, men den har ligget der en stund. Jeg har tenkt lenge på dette, sa han den gangen.

Jeg skal stå i FIKS, bare, og har fortsatt lagt opp, sier Riise til Sunnmørsposten I utgangspunktet skal han bidra på trenersiden. Både på A-laget på nivå fem og rundt yngre lag.

– Vi får se hva som skjer. Jeg bidrar på trenersiden, både på A-laget og rundt yngre lag, noe jeg har gjort i flere år. Jeg har trent litt med Rollon for å holde meg aktiv i det siste. Det er ikke et comeback.

Familien skal flytte til Østlandet, men likevel skal han altså bidra for klubben fra Ålesund.