Foto: Petr David Josek/AP/NTB

Håndballguttas landslagskaptein Bjarte Myrhol har bestemt seg for å sette sluttstrek for karrieren.
38-åringen har i en årrekke vært blant verdens beste linjespillere, og han har vært ubestridt kaptein og samlingspunkt for både klubb og landslag – sesong etter sesong. Med Håndballgutta har han hittil fått med seg to VM-sølv, mens han måtte stå over med skade da det ble EM-bronse i 2020.

Skader er nettopp hovedgrunnen til at inneværende sesong blir Bjarte Myrhols siste på håndballbanen, selv om han opprinnelig har kontrakt med Skjern Håndbold fram til sommeren 2022.

Les: Kan ikke slippe James Rodriguez nå

  • Det har vært en veldig lang og grundig prosess. Jeg har vurdert alle scenarioer – både for og imot. I en lengre periode skrev jeg dagbok. Den var dessverre ikke god lesning med hensyn til smerter, søvn og medisin. Håndballen har betydd alt for meg, men jeg er nødt til å ta bedre vare på min kropp enn det jeg gjør akkurat nå. Dagboka ble tungen på vektskålen, sier Myrhol.
  • Det går dessverre ikke en dag uten smerter, og jeg har i en lengre periode sovet dårlig. Å spille håndball på topplan med smerter går greit i en kort periode, men når det strekker seg over så lang tid blir det både demotiverende og vanskelig – fysisk så vel som mentalt. I den forbindelse vil jeg gjerne rette en kjempestor takk til det medisinske støtteapparatet som har hjulpet meg. De har jobbet utrolig profesjonelt og gjort alt for å få meg tilbake, sier Myrhol.

Les: Bare grådighet kan nå ødelegge for Dembelé

Avgjørelsen om å legge opp etter OL, ble tatt i starten av mars.

  • De første tankene om karrierestopp kom da jeg i fjor høst ble skadet i skulderen, og i etterkant måtte gjennom operasjon og tøff gjenopptrening. Jeg hadde trent enormt godt fram mot denne sesongen, så det føltes urettferdig å bli satt ut av spill på den måten. Etter mange overveielser og samtaler med min kone, tok vi i starten av mars avgjørelsen om karrierestopp, sier kapteinen.
  • Mitt drømmescenario er å avslutte med pokaler med Skjern og OL-gull med Norge – forhåpentlig med masse tilskuere på tribunen. Men uansett hvordan det går, vil jeg tenke tilbake på årene i Skjern Håndbold som noen av de mest fantastiske i mitt lange håndballiv, sier Myrhol, og legger til:
  • Jeg kan også se tilbake på det som nesten blir 20 eventyrlige år i landslagstrøya. Det blir så klart vemodig å avslutte karrieren, men jeg velger å fokusere på alle de flotte øyeblikkene jeg har fått være med på. Jeg er mer glad for det jeg har opplevd, enn jeg er redd for det jeg kommer til å miste.
  • Det har vært en veldig glede å ha med Bjarte i landslaget. Han er bunnsolid både som spiller, menneske og kaptein, og har gjennom det styrt skuta vår, år etter år. Han har vært en av verdens beste linjespillere i en årrekke, og selv om han har vært litt skadeutsatt og gjennom det fått noen kjepper i hjulene i det siste, så håper vi at han kommer seg over kneika til OL. Uansett har jeg selvsagt full respekt for avgjørelsen han har tatt, sier Håndballguttas landslagssjef Christian Berge.