Tromsø

I sommer var Tromsø nærme et nedrykk til OBOS.-ligaen. Det kubben var fullstendig klar over at ingenting betyr tap mer enn nedrykk og de satte igang tiltak som første til store utgifter.

Det har blitt underskudd og de røde tallene er årsaken til at flere spillere er solgt enn kjøpt så langt i vinterens overgangsmarked.

Les: Islandsk landslagsspiller bytter Eliteserie-klubb

Konsernet Tromsø IL og TIL Holdning AS med underskudd i 2017.

Det konsoliderte underskuddet endte på minus 7.492.541 kroner.

Kubben har satt opp en liste med årsaker til underskuddet.

  • Lavere billettinntekter.
    Kostnader i forbindelse med trenerbytte og forsterking av spillerstallen.
    Økte kostnader drift anlegg.
    Økte reisekostnader i forbindelser med bortekamper

«Et nedrykk i 2017 ville medføre store konsekvenser for klubben både økonomisk og omdømmemessig. Med bakgrunn i den krevende tabellsituasjon i fjor sommer, valgte klubben å gjøre grep vi mente var riktig for å unngå nedrykk. Vi var klar over at dette ville medføre et krevende underskudd for 2017. Vi vurderte det likevel som håndterbart med bakgrunn i en solid egenkapital i selskapene» sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen.

«Vi har lagt bak oss et krevende 2017. Vi opplever nå positiv stemning i og rundt klubben. TIL-akademiet er i stadig utvikling, vi er godt i gang med Jenteløftet, det er høy aktivitet i yngres avdeling og vi har tro på en god sesong i Eliteserien»