(c) Bilde: Bundesliga: Mats Hummels

Det har vært to klubber i Mats Hummels liv, Bayern München det det hele startet hvor han hadde sin far som trener og Borussia Dortmund som han nå vender tilbake til.

Hummels har med andre ord vekslet mellom de to beste klubbene i Tyskland, det var også  noe av grunnen til at overgangen satt langt inne for Bayern München. Seieren i Bundesliga satt langt inne for dem i år. Etter at Borussia Dortmund hadde ledet store deler av 2018/19 sesongen halte de iland seieren i siste runde.

Prisen skal ligge på rundt 370 millioner norske kroner (38 millioner euro). Begge klubbene bekreftet overgangen onsdag ettermiddag.

Les: Rodrygo, Real Madrids nye brasilianer: «Jeg er en bit Neymar»

Den 30 år gamle midtstopperen ble to ganger tysk seriemester med Borussia Dortmund før han skiftet til Bayern München i 2016.

Les: Marcos Llorente: Ødegaards tidligere lagkamerat går til erkerivalen

Hummels startet karrieren som juniorspiller i Bayern München, der hans far var trener, og han kom til Borussia Dortmund første gang i 2008.

Les på Popidol: Thea Sofie Loch Næss med hovedrolle i ny TV 2-serie

 

Hummels hadde kontrakt med Bayern München til 2021, men var ikke blant trener Niko Kovacs favoritter sist sesong og havnet ofte på benken. – Fansen har ikke vært enige med Niko Kovacs sin vurdering og har krevd spilletid for deres gamle helt.

Hummels mistet også plassen sin på landslaget tidligere i år.