Mourinho trengte sårt de scoringene. (foto: roma, twitter)

Chelseas tidligere akademi-stjerne Tammy Abraham var lovet gull og grønt gress på Stamford Bridge, men endte hele tiden med å rykke bakover i spilletidskøen. I sommer var det nok. José Mourinho så det enorme potensialet i 24-åringen og hentet spissen til den evige stad.

Suksessen uteble ikke. Selv om Abraham i første del av sesongen sto på toppen av en lite givende liste i Serie A (les: Tammy Abraham har flere skudd i treverket enn scoringer), har 24-åringen vært Mourinhos mann i angrepet. Nå toppscorer hos Roma med 10 scoringer på 22 Serie A-kamper har bidratt til at Mourinho fortsatt er med i kampen om en topp-fire plassering.

Les: Klubbpresident eitranes sinna etter Vlahovic-overgangen

Med andre ord den perfekte forsterkningen for Roma. Men Chelsea luktet Romas desperasjon da de gikk inn i forhandlinger om Abraham-overgang, og har presset inn en klausul som Mourinho kan få slite med.

Roma-sjef Tiago Pinto bekrefter.

-Det stemmer at Chelsea har en klausul (tilbakekjøpsklausul), begynner Pionto på en pressekonferanse denne uken.

Dermed har Chelsea sikret seg mot at Abraham-exiten skriver seg inn i klubbhistorien som en gedigen blemme. Abraham får spilletid og utvikling hos en klubb som ikke konkurrerer med Chelsea i Premier League, Chelsea har kontraktfestet rett til å kjøpe spilleren tilbake – uten konkurranse fra andre klubber.

-Vi er ikke bekymret. Den (klausulen) gjelder først fra 2023, sier Pinto.

Som ikke opplyser hvilket beløp det dreier seg om, hvis Chelsea velger å hente Abraham tilbake til Stamford Bridge.

Les: Barcelona drar med seg et gedigent problem – som skulle vært løst

José Mourinho kan dermed utnytte Arbrahams tjenester også neste sesong, men vet samtidig at jo bedre jobb han gjør med spissen, jo større er sannsynligheten for at hans tidligere arbeidsgiver rapper Romas nye angrepsstjerne.

Ikke akkurat drømmescenariet for Mourinho.