«Neverkusen» har gjort det og det med stil.

Bayer Leverkusen har vunnet sin første Bundesliga-tittel noensinne takket være en 5-0 seier over Werder Bremen søndag.

Allerede nå, til tross for at det gjenstår seks spilluker igjen denne sesongen, trengte Xabi Alonsos lag i helgen bare én seier til for å sikre seg Bundesliga- tittelen takket være deres fantastiske resultater. Leverkusen gikk inn i kampen mot Werder Bremen på søndag uten et eneste nederlag gjennom hele kampanjen – både innenlands og på kontinentet.

Les: Marca: Snakker med Zinedine Zidane etter Xabi Alonso bestemte seg for å bli i Bayer Leverkusen

Og, som forventet, Leverkusen dominerte på Bay Arena, og tok seieren takket være mål fra Victor Boniface, Granit Xhaka og hat-trick fra Florian Wirtz.

I det 23. minutt fikk Leverkusen fortjent sitt åpningsmål takket være et straffespark som ble dømt etter en tåpelig utfordring fra Jonas Hofmann i feltet. Victor Boniface gikk opp til krittmerket og gjorde ingen feil og skjøt lavt i nettet.

Selv om vi måtte helt til det 60 minutt for det andre målet kom var det Bayer Leverkusen klart sterkere. Målet kom fra eks-Arsenal-spiller Granit Xhaka, som krøllet ballen fantastisk inn i øvre venstre hjørne av nettet fra hele 30 meter unna.

Ikke så lenge etter sto det 3-0, sigert Florian Richard Wirtz som også la på til 4 – 0 i det 83 minutt og avsluttet det hele med å fullføre en hat-trick i det 90 minutt.

Bemerkelsesverdig nok er dette første gang Leverkusen noensinne har vunnet ligatittelen. De har havnet på en «uheldig» andreplass ved fem anledninger tidligere.

Les: Xavi Hernandez åpner opp for tidenes U-sving

Og for de som lurer på om øl er viktig i Tyskland!

Etter å nå sikret tittelen, har Alonsos lag nå en sjanse til å vinne en diskant denne sesongen. Leverkusen har allerede booket plass i DFB-Pokal-finalen – der de møter 1. FCK – og er på randen av semifinalene i UEFA Europa League etter å ha slått West Ham 2-0 i den første etappen av kvarteret sitt. – siste sammenstøt forrige uke.