Ichiro Suzuki

Det var en tydelig rørt baseballlegende som etter 28 år som profesjonell fikk sin siste kamp. Ichiro Suzuki har mange rekorder og pokaler å se tilbake på i sin Major League Baseball karriere.

Den japanske spilleren som nå er 45 år vant i sin siste kamp for Seattle Mariners i Tokyo Dome mot Oakland Athletics i Tokyo Dome.

Les: Dette er grunnen til at David de Gea avtalen tar så lang tid

Han har blant annet slagrekorden for utlendinger i MJB med imponerende 3 089 treff.

«Noen vil etterhvert komme og ta mine rekorder,» sa han. «Hemmelighet er jeg stolt av hva jeg har oppnådd.»

Suzuki flyttet fra Japan for å bli med Marinerne i 2001 og etter opphold i New York Yankees og Miami Marlins, kom han tilbake til Seattle i 2018.

Se på Popidol: Biljakt ender i dans!

Med 3,089 MLB treff – som krediteres når man når minst første base etter å ha truffet ballen – og 1.278 i Nippon Professional Baseball i Japan, er hans totalt oppe 4,367. Ingen har noen sinne truffet mer som profesjonell.

I sin siste kamp i Tokyo Dome var det langvarig applaus og jubel for Ichiri Suzuki fra 54.000 fans.

«Etter 28 år i profesjonell baseball, var det utrolig å gå ut på med en kamp som dette,» sa Ichiro, en 10-time MLB All-Star etter kampen til pressen.

«Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg ville se japanske tilskuere være så lidenskapelige. Det var et spesielt øyeblikk.»

Noen andre rekorder:

  • I 2004 brøt Suzuki en 84 år gammel rekord for antall treff i en sesong, og avsluttet med 262 – fem mer enn baseballlegenden George Sisler i 1920.
  • Han trekker seg tilbake med flest treff av alle japansk-fødte spillere i MLB-historien.
  • Han ble også den første Major League-spilleren for å registrere minst 200 treff i 10 år på rad.