Kan ikke bygge uten de største talentene. (foto: Barcelona)

Da Xavi til slutt lot seg overtale til å snu avgjørelsen om å gi seg som Barcelona-trener etter sesongen, var det et helt avgjørende krav om at de beste unge spillerne han disponerer i troppen denne sesongen ikke skal være del av den store økonomiske redningsaksjonen i sommer. På torsdag starter Barcelona-presidenten og sportsdirektør Deco med å vise de akter å møte dette kravet.

Barcelona stiller i en egen klasse når det kommer til størrelsen på utkjøpsklausuler. Kanskje ikke rart etter at PSG totalt overraskende ikke lot seg skremme av Neymars – den da ekstreme – utkjøpsklausul på over to milliarder kroner i 2017.

LES: Premier Leagues beste spillere klare på lista!

På torsdag bekrefter Barcelona de har fått Pau Cubarsi til å «sverge evig troskap» (les: Til Barcelona bestemmer seg for å selge). 17-åringen har vist seg frem som et giganttalent i forsvaret til Barca som fast del av førstelaget, med kamper fra start. I mars fikk midtstopperen i tillegg debut på det spanske seniorlandslaget.

Ny kontrakt løper til 2027, beilerne skal holdes på avstand med utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Xavi har fått sin 1,94 store midtstopper-juvel.

Alt du trenger å vite: Barcelona – Real Sociedad

ENGELSKE KLUBBER: Tidligere Manchester United-trener klarer ikke lenger å dy seg: «Det er uforståelig det som nå skjer»