Følger lederen de Jong. (foto: barcelona, twitter)

Alle prater om vinner -og fotballkrigermentalitet som forutsetningen for å kunne løfte trofeet og gi det et saftig smellkyss. For Barcelona handler det like mye om spilleglede. På torsdag var det et Barca som lekte seg til 2-4 seier over Serie A’s tredjebeste klubb.

Xavi har gitt spillerne tilbake noe av gleden med å spille Barca-fotball. Denne fotballen som har gledet supporterne gjennom tiår og ergret motstanderne tilsvarende, er bygd på disiplin, men også artisteri. Neymar og Messi er treffende eksempler på hva de to var med på å skape på kamparenaen i Barca-drakt (i forhold til i PSG-drakt) . Pure art.

Les: Rekdal og gjengen kan begynne å grue seg – Bodø/Glimt ruler!

Mot Napoli på torsdag gikk Barcelona inn med 1-1 fra første kamp. Direkte fra start på Diego Armando Maradona Stadium viste Barcelona frem fotball som hadde fått Maradona til å smånikke anerkjennende. Jordi Alba med scoring etter 8 minutter ble fulgt opp av en eksepsjonell de Jong-scoring fem minutter senere.

Napoli-supporterne skjønte hvor det bar hen, og måtte akseptere at Barcelona ikke lenger ligger med sportslig brukket rygg. La Liga-klubben er videre til 8.-delsfinalen etter det som endte med 2-4 seier.

-Det var kanskje den mest komplette kampen denne sesongen. Vi ville være dominerende, og det var vi også, sier Xavi ifølge Marca.

Som ikke vil ha på seg noe favorittstempel, selv om det «bare» dreier seg om Europaligaen.

-Vi er ikke favoritter, overhodet ikke. Vi skal fortsette med å jobbe med all den ydmykheten som finnes i verden. Vi har ikke prestert noe ennå, vi er bare i 8.- delsfinalen, kommer det strengt fra Xavi.

Se og nyt sammendraget fra kampen:

Les: Marca: Mbappé takket nei til tidenes tilbud

Disiplin, troen på at alt er mulig, ydmykhet – og lekenhet. Barca-supporterne kan senke skuldrene, Xavi jobber for det lange løp.