El Presidente løper fra skanse til skanse. (foto: Barcelona, twitter)

Når Barcelonas klubbpresident uttaler seg, er det alltid med følelse. Sinne, frustrasjon, glede – eller kjærlighet – holdes aldri tilbake. I januar takket den økonomisk skakkkjørte giganten nei til over en milliard kroner for salg av spiller, Joan Laporta skal ikke ha det på seg at det var Xavi som stanset salget.

Spansk media hevdet Xavi hadde truet med å forlate klubben umiddelbart hvis forsvarsgeneral Ronald Araujo ble solgt, i januar sendte Bayern München et gigantbud på den uruguayanske midtstopperen på rundt 100 millioner euro. Et tilbud Barcelona ikke har råd til å takke nei til, men har heller ikke råd til å miste nøkkelspilleren. Bud ble avslått.

LES: Manchester United vurderer Gareth Southgate som Erik ten Hag-erstatter

Nå venter spansk media på neste overgangsvindu, der flere storklubber kommer for å nappe til seg Araujo, men Barcelona-presidenten sender signal om at de møter stengte dører (eller må jekke opp budet betraktelig).

-Jeg vil forlenge med ham resten av livet. Han er en fantastisk person. Han er en av de beste midtstopperne i klubben, men jeg vil gjerne fremheve hans engasjement for klubben. Barcelona er stolt over at en spiller som ham forsvarer Barcelonas farger på denne måten, sier Joan Laporta ifølge Football Espana.

F7: Fire Premier League-klubber står klare for å signere 18-åringen som plutselig er «satt i fryseboksen»

Da får vi se i sommer når kreditorene skal ha sine penger og La Liga skal få bevis på at også Barcelona respekterer Financial Fair Play-reglene, om kjærligheten til Araujo veier tyngst.

Alt du trenger å vite: Barcelona – Mallorca